In de bergen of aan het water: de mooiste dorpjes van Samos

Redactie - 1 februari 2018

In de bergen of aan het water: de mooiste dorpjes van Samos

Redactie - 1 februari 2018

Wie Samos zegt, denkt vaak meteen aan bruisende badplaatsen als Kokkari en Samos stad. Maar wist je dat er tal van leuke dorpjes zijn die het ontdekken meer dan waard zijn? Wij selecteerden vijf verrassende dorpen op Samos.

Langzaam leven in Marathokambos

Aangrenzend aan de grotere en bekendere badplaats Votsalakia ligt het karakteristieke plaatsje Marathokambos. En hoewel het leven in dit gedeelte van Samos zich voornamelijk aan de kust afspeelt, is het interessant om de plaats met een bezoek te vereren. De smalle steegjes met gewelven en bogen laten een glimp zien van het oude eilandleven in Griekenland. Het plaatsje is echter te klein om een hele dag door te brengen. Ideaal dus om te combineren met een bezoek aan Votsalakia en een overnachting in Appartement Sirena Residence & Spa.

Rustig verblijven in Limnionas

Zo idyllisch als de baai van Limnionas is, zo rustig is ook het gelijknamige dorpje. Vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en ruimte kunnen zich geen betere bestemming wensen. De prachtige baai wordt omringd door statige heuvels die zijn versierd met olijf- en pijnbomen. Maaltijden nuttig je bij een van de schitterend gelegen restaurants die altijd een uitzicht op zee bieden. Wanneer je daarna ook nog eens verblijft in het sfeervolle Appartement Studios Ioanna staat niets een ultieme relaxvakantie in de weg.

[article href=http://www.zoover.nl/blog/tips/samos-griekse-eiland-bezoek-verdient/”]

Verscholen in de bergen: Manolates

We laten de prachtige kustlijn even achter ons voor een bezoek aan Manolates, dat zo’n twintig kilometer van Kokkari ligt. Alleen voor de route met een huurauto is dit dorp al de moeite waard. Onderweg zie je bossen zover het oog reikt, totdat je het dorpje hebt bereikt en wordt getrakteerd op een verbluffend mooi uitzicht. De ongeveer tweehonderd inwoners leven grotendeels van het toerisme en dat zie je onder andere in de kleurrijke kraampjes, knusse restaurantjes en talloze souvenirwinkeltjes. Tip: voor een écht lokale maaltijd met heerlijke gerechten moet je bij Restaurant Café Despina zijn, waar het eten duidelijk met liefde wordt gemaakt.

Beeld: www.greece.com

Pandrosso

Te midden van groene bergen vind je het hooggelegen bergdorpje Pandrosso, dat met de auto via de eveneens pittoreske plaatsjes Pyrgos en Mesogio te bereiken is. Het kleurrijke centrum doet liefelijk aan met de karakteristieke huisjes en smalle steegjes waar je ontspannen kunt slenteren en winkelen. Grootste blikvanger is toch wel de mooie kerk Agios Dimitrios. Maar vooral wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Hike in één keer door naar naar de top van de berg Karvounis met behulp van de duidelijke bewegwijzering en geniet van het fenomenale uitzicht.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/verliefd-worden-op-samos-6x-doen/”]

Mysterieus Mesogio

We noemden dit dorpje al eerder en dat is niet voor niets. Wanneer je met de huurauto het hooggelegen dorp nadert valt met name de weelderige en kleurrijke natuur op met talloze groene bomen die de bergtoppen sieren. Het nodigt uit tot een afwisselende wandeling. Aanschouw de karakteristieke witte huisjes, de traditionele waterbronnen en de mooie kerk op het dorpsplein. Of trek je wandelschoenen aan voor een mooie tocht door de omgeving. Wonderschoon Samos op z’n best! In de gezellige taverne hebben ze altijd wel een koud drankje voor je klaarstaan!

Welk pittoresk plaatsje op Samos zou jij aan andere vakantiegangers willen tippen? Vertel het ons in de comments of laat een review achter!