Stedentrip? In Griekenland? Grote kans dat deze zomerse strandvakantiebestemming niet meteen bij je opkomt als je denkt aan een citytrip. Think again: naast mooie eilanden en een diepblauwe zee, zijn de steden hier óók een tripje waard. 

Athene - Stedentrip in Griekenland

De oude wijk Plaka in Athene

Athene

Natuurlijk, archeologisch walhalla Athene moet sowieso op je bucktetlist staan. Indrukwekkende overblijfselen, hippe wijken én de Atheense Rivièra op een steenworp afstand. Leuke hotels genoeg: vanaf de rooftopbar van Hotel Poseidon kijk je uit over de kustlijn. In ongeveer drie uur vlieg je naar de hoofdstad van Griekenland. Er vertrekken dagelijks vluchten vanaf Schiphol en in de zomermaanden is vertrek vanaf Eindhoven Airport ook een optie.

Thessaloniki - Stedentrip in Griekenland

Stadsmuren in Thessaloniki

Thessaloniki

Het kleine zusje van Athene is een relaxte, gezellige stad. In Thessaloniki vind je prachtig bewaarde orthodoxe kerken, Ottomaanse badhuizen, resten van stadsmuren, een fijne boulevard en goddelijk eten. De zeebries brengt ’s zomers verkoeling. Hier (nog) geen lange rijen of hoge entreeprijzen, want veel plekken zijn gratis te bezoeken. Vliegen naar Thessaloniki kan het hele jaar door vanaf Amsterdam.

Nafplion - Stedentrip in Griekenland

Smal straatje in Nafplion

Nafplion

De levendige stad Nafplion in de Peloponnesos was de eerste hoofdstad van Griekenland en heeft nog altijd die allure behouden. De vele monumenten, schilderachtige binnenstad en prachtig gelegen openluchtbioscoop zijn de highlights. Smalle steegjes met wapperend wasgoed: Nafplion wordt niet voor niets het Griekse Venetië genoemd. Vanaf de boulevard kijk je uit op de haven en het eilandje Bourtzi, met daarop een Venetiaanse vesting. Het centrale Hotel Nafplia is een goede uitvalsbasis om de stad te ontdekken.

Corfu-stad - Stedentrip in Griekenland

Esplanade in Corfu-stad

Corfu-stad

Ook in Corfu-stad (Kerkyra op z’n Grieks) zijn de Venetiaanse invloeden niet te missen. De hoofdstad van het eiland Corfu staat op de werelderfgoedlijst lijst van Unesco, zo mooi is het er. Drink een kop koffie op de Esplanade of het plein vol bloemen achter het stadhuis. Slenter door drukke straatjes en bezichtig het oude en nieuwe fort, waarvandaan je uitkijkt over de historische binnenstad van Corfu-Stad. Vliegen naar Corfu doe je in ongeveer 2,5 uur van april tot en met oktober vanaf Schiphol, Eindhoven en Weeze.

Chania - Stedentrip in Griekenland

Chania

Chania

De stad Chania ligt in een heuvelachtig landschap vol sinaasappel-, citroen- en olijfbomen op het eiland Kreta. In de wirwar van straatjes barst het van de tavernes, restaurants, bars en winkeltjes en de klassieke architectuur heeft overduidelijke Turkse en -daar is ie weer- Venetiaanse invloeden. Aan cultuur geen gebrek, zo zijn er vele musea zoals het Archeologisch museum van Chania, gevestigd in een Gotische kerk en tal van kloosters. Naar Chania vlieg je van april tot en met oktober vanaf Schiphol en Eindhoven Airport.

Zoek je een appartement of hotel voor je stedentrip in Griekenland? Kijk op Zoover.nl.

Wil jij kans maken op een wintersportvakantie t.w.v. €1.500 naar de Zugspitz Regio? Schrijf dan nu een review en doe mee. 

Uitgelichte berichten

Christine

Redacteur

11 oktober - 2018

Stedentrip

Reacties