Welke vakantie op de Canarische Eilanden kies jij?

Redactie - 31 december 2019

Welke vakantie op de Canarische Eilanden kies jij?

Redactie - 31 december 2019

Elke dag brengt wat nieuws op de Canarische Eilanden. De ene dag ontspan je in Caribische stijl op het strand, de andere dag sta je oog in oog met gigantische hagedissen of beklim je een besneeuwde vulkaan. En vergeet de Spaanse wijntjes, memorabele duik-uitstapjes en nachtenlang dansen niet. Ontdek waar jouw vakantiehart sneller van gaat kloppen. Welke vakantie op de Canarische Eilanden kies jij?

Strandvakantie op de Canarische Eilanden

Lekker ontspannen op warm zand, met een aangenaam zonnetje op je bol. Dat is waarom de meeste mensen voor de Canarische Eilanden kiezen. Het is hier het hele jaar door strandseizoen, wat het tot de perfecte strandvakantiebestemming maakt. De beste stranden? Die vind je volgens de kenners op Lanzarote en Gran Canaria.

Ga op Lanzarote naar Playa Quemada, een fijne plek voor een rustige stranddag. In tegenstelling tot andere populaire stranden, is Playa Quemada bedekt met vulkanisch zand en heb je hier stukken minder last van hebzuchtige meeuwen en drukke strandgangers. Dat wordt ultiem genieten van het kristalheldere water dus.

Kies op Gran Canaria voor Las Canteras, de ideale combi tussen stad en strand. De fijnste stranden liggen in Las Palmas, de hoofdstad. De ideale gelegenheid om in het zand te relaxen én de straatjes vol charmante boetiekjes, leuke restaurants en marktjes te verkennen.

Verken de mooiste landschappen

Is jouw vakantie niet compleet zonder ongelooflijke natuurlandschappen? Kies voor Lanzarote, La Palma, Gran Canaria of El Hierro. Of gewoon allemaal. Er zijn zoveel plekken om verschillende soorten natuur te ervaren, dat het bijna onmogelijk is om maar één eiland te kiezen. Over meerdere eilanden eilanden bezoeken tijdens één vakantie gesproken …

vakantie op de Canarische eilanden

Eilandhoppen langs alle Canarische Eilanden

Een weekje relaxen aan het zwembad is natuurlijk hartstikke verleidelijk, maar stiekem een beetje zonde wanneer je op de Canarische Eilanden bent. Er is namelijk superveel te doen en ontdekken. Ga voor wat variatie en vlieg of zeil over de Atlantische Oceaan naar een van de andere eilanden. Eilandhoppen is hier namelijk zo gepiept. Helemaal wanneer je Tenerife of Lanzarote als uitvalsbasis kiest. Vanaf deze eilanden maak je eenvoudig een dagtochtje naar op Gran Canaria, Fuerteventura, La Gomera, El Hierro of La Palma.

vakantie op de Canarische eilanden

Hiken op de Canarische Eilanden

Ben je zo iemand die niet kan stilzitten? Er wordt op de Canarische Eilanden veel gehiket. La Gomera heeft meer bergen dan de meeste andere Canarische Eilanden, waardoor het een geweldige wandelbestemming is. Alle wandelingen zijn aangegeven, dus het is supermakkelijk om de mooiste routes met fantastisch uitzicht te vinden. La Palma is ook een grote wandelfavoriet. Een populaire route is die door La Caldera de Taburiente, een nationaal park met verschillende paden. Ga door Las Angustias of hike naar de top van Bejenado.

Ontdek de onderwaterwereld

Kies het kleinere eiland El Hierro voor de onderwatergrotten en kliffen: een heel ander soort avontuur. Een van de hoogtepunten van het eiland is La Restinga, een zeereservaat. Het reservaat heeft onderwatergrotten en kliffen tot wel driehonderd meter diep! Ontdek ze al duikend, een van de beste manieren om de onderwaterlandschappen te ervaren. Natuurlijk is snorkelen, surfen of gewoon zwemmen in het heldere water ook altijd een goed idee.

Fuerteventura is fantastisch voor de watersportfans. Breng je ook het liefst je vakantie in de oceaan door? Ga surfen, jetskiën, duiken, paddleboarden, snorkelen, kajakken of pik een kitesurf-lesje mee.

Familievakantie op de Canarische Eilanden

Veel gezinnen kiezen voor de Canarische Eilanden omdat het natuurlijk een subtropisch paradijs is, maar óók omdat er veel te doen is voor zowel kids als paps en mams. Het weer is daarbij het hele jaar door geweldig, dus je bent niet gebonden aan de zomer. Ideaal met kleine kinderen. Speel samen op het strand, tour door de Maspalomas duinen, neem een plons in het frisse hotelzwembad, plan een dagtripje naar een ander eiland of bezoek een van de pretparken.

Vier van onze favoriete logeeradresjes op Tenerife met kids:

Hotel H10 Conquistador (kinderopvang, speeltuin en animatie)
Appartement Sol Sun Beach (er is een speeltuin, maar geen kidsclub)
Hotel Bahia Principe Tenerife & Costa Adeje (kinderopvang, speeltuin en animatie)
Aparthotel Hovima La Pinta Beachfront Family Hotel (de naam zegt het al, perfect voor families)