Zoover fietst Europa rond met Team DSM

Eva - 1 april 2021

Zoover fietst Europa rond met Team DSM

Eva - 1 april 2021

Dit jaar fietst Zoover met Team DSM mee langs de mooiste plekjes van Europa. Zoover is namelijk een van de nieuwe hoofdsponsors van Team DSM! Dit is een wielrenteam dat deelneemt aan alle grote races door de prachtigste gebieden van Europa, waaronder de Tour de France, Giro d’Italia en de Amstel Gold Race. Heb jij Zoover al ontdekt op het tenue?

Zoover x DSM

Race planning

De afgelopen maanden heeft Team DSM al prachtige routes af mogen leggen. Bijvoorbeeld een mooie rit door de Toscaanse heuvels tijdens de Strade Blanche en langs de Adriatische kust tijdens de Tireno Adriatico. De komende maanden volgen we het team tijdens nog veel meer bijzondere races. De planning is als volgt:

  • 5 april – Itzulia Basque Country
  • 18 april – Amstel Gold Race
  • 25 april – Liège Bastogne Liège
  • 8 mei – Giro d’Italia
  • 6 juni – Tour de Suisse
  • 26 juni – Tour de France
  • 31 juli – Donostia San Sebastian Klasikoa
  • 14 augustus – Vuelta d’Espagna

Team DSM

Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race begint dit jaar op 18 april en nadert dus snel voor Team DSM. Deze race wordt sinds 1966 jaarlijks gereden door de schitterende heuvels van Limburg. Het is dus een thuiswedstrijd voor Team DSM! Door de jaren varieerde de startplaats van de race, maar sinds 1998 wordt Maastricht gebruikt als startpunt. Het is een uitdagende route met veel bochten en hellingen, zoals de Cauberg, Keutenberg en de Eyserbosweg. Ondanks dat de race ‘gewoon’ in ons kikkerlandje plaats vindt, is het een echte klassieker onder de wielrenraces.

Hotel Kasteel Geulzicht
Vakantie tussen de Limburgse heuvels?

De groene omgeving van Limburg is niet alleen ideaal voor wielrenraces, maar is ook heerlijk voor een vakantie in eigen land. Wat dacht je van een verblijf in het unieke Kasteel Geulzicht? Het scoort gemiddeld een 9.4 op Zoover!

Bekijk hotel

Giro d’Italia

Een andere bijzondere en bekende wielerrace is de Giro d’Italia, die van start gaat op zaterdag 8 mei in Turijn. De race duurt 22 dagen en eindigt op zondag 30 mei in Milaan. De eerste editie van de Giro d’Italia vond plaats in 1909 en wordt sindsdien jaarlijks gehouden, met uitzondering van de oorlogsjaren aan het begin van de twintigste eeuw. Tot de grootste uitdagingen behoren de zware en steile beklimmingen van de route, zoals de de Pordoipas en de Stelviopas. Zoover wenst Team DSM veel succes met deze uitdagende race!

Best Western Plus Galles
Op stedentrip naar Milaan?

Milaan is het eindpunt van de Giro d'Italia. Wist je dat deze stad in Lombardije ook een leuke stedentripbestemming is? Verblijf bijvoorbeeld in hotel Best Western Plus Galles, dat gemiddeld een 8.7 scoort op Zoover!

Bekijk hotel

Tour de Suisse

Op 6 juni gaat de Tour de Suisse van start voor Team DSM. Deze meerdaagse wielerrace wordt sinds 1933 jaarlijks georganiseerd door de mooie natuur van Zwitserland. Door de vele zware beklimmingen wordt deze race gezien als een belangrijke voorbereiding op de populaire Tour de France. Soms worden er tijdens de route zelfs uitstapjes gemaakt naar de buurlanden Oostenrijk en Liechtenstein. Kortom, een zware race langs een van de mooiste plekjes van Europa!

Hotel Laudinella
Op vakantie naar het mooie Zwitserland?

Wil jij je ook in de mooie natuur van Zwitserland wanen, maar dan niet vanaf een racefiets? Zwitserland is dankzij de diverse natuur een leuke bestemming in de zomer én winter. Want vind je van Hotel Laudinella, dat een 8.8 scoort op Zoover?

Bekijk hotel

Houd de blog en social media kanalen van Zoover en Team DSM in de gaten voor nog meer updates over deze nieuwe samenwerking.