Yes! Geen PCR-test meer nodig voor een vakantie naar Spanje

Veronique - 7 juni 2021

Yes! Geen PCR-test meer nodig voor een vakantie naar Spanje

Veronique - 7 juni 2021

Klaar voor een vakantie naar Spanje? Reizigers kunnen met ingang van maandag naar Spanje zonder de tot dusver verplichte PCR-test te ondergaan. Een negatieve antigenentest, het bewijs van volledige inenting of van genezing van Covid-19 volstaat om het land binnen te mogen. Dat heeft het Spaans ministerie van Volksgezondheid vrijdag bekendgemaakt. Zo wordt het voor vakantiegangers een stuk gemakkelijker om in Spanje vakantie te vieren.

Vakanties naar de Spaanse eilanden nog aantrekkelijker

Dat besluit maakt trips naar geliefde vakantieoorden, waaronder eilanden als Mallorca, extra aantrekkelijk, omdat voor reizigers voor zowel de heen- als terugvlucht een negatieve sneltest op antilichamen genoeg is. Daarbij hebben de Canarische Eilanden en de Balearen vanuit de Nederlandse overheid al code geel. Nederlandse vakantiegangers hoeven dus na een vakantie op Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera, La Palma, el Hierro, Mallorca, Menorca, Ibiza, en Formentera niet meer in thuisquarantaine in Nederland. Ook vervalt de testverplichting bij thuiskomst na een vakantie in deze ‘gele’ gebieden. Voor de rest van Spanje blijft een testverplichting en thuisquarantaine nog wel van kracht. De verantwoordelijke minister Carolina Darias sprak de hoop uit dat Spanje zijn leidende positie in het internationale toerisme spoedig terug heeft.

Vakantie in Spanje

Succesvolle vaccinatiecampagne in Spanje

De versoepeling van de coronamaatregelen is volgens haar te danken aan de succesvolle vaccinatiecampagne. “Elke dag zetten we een nieuwe stap richting normalisatie”, aldus Darias. Premier Pedro Sánchez liet via Twitter weten dat tien miljoen Spanjaarden op een bevolking van 47 miljoen de benodigde injecties hebben gekregen om optimaal beschermd te zijn. Tot nu toe hebben 19 miljoen mensen ten minste de eerste prik gehad, schreef de krant El Pais. Het gaat dus de goede kant op in Spanje.

Vakantie in Spanje
Bekijk alle vakanties naar Spanje

Ben je door deze nieuwe maatregelen enthousiast geworden over een vakantie naar Spanje? Neem dan eens een kijkje naar ons mooie aanbod.

Bekijk alle vakanties naar Spanje

Het aantal nieuwe besmettingsgevallen liep de voorbije weken sterk terug. Vrijdag waren het er opnieuw minder dan vijfduizend. Eind april was dat nog regelmatig het dubbele. Voor Madrid geldt een uitzondering. De hoofdstad blijft in elk geval tot 20 juni risicogebied.

Bron: ANP