Skinny dippen in het grootste glijbanenparadijs van de Benelux!

Redactie - 3 december 2019

Skinny dippen in het grootste glijbanenparadijs van de Benelux!

Redactie - 3 december 2019

Skinny dippen in het grootste glijbanenparadijs van de Benelux. De dag die veel nudisten met rood omcirkeld hebben in de agenda komt eraan. Op 15 december mogen de kleren uit, want dan organiseert Blootgewoon! hun blootzwemdag in het Tikibad van Duinrell in Wassenaar.

11e keer skinny dippen

Het is alweer de 11e editie van het zwemevenement in het grootste glijbanenparadijs van de Benelux, waar jaarlijks honderden liefhebbers van naaktzwemmen op af komen. “Deze dag is het Tikibad exclusief open voor onze leden”, legt Christine Kouman (directeur van BlootGewoon!) uit. “De blootzwemdag wordt altijd druk bezocht door mensen uit het hele land. Wie wil er nou niet met blote billen van de glijbaan? Dan ga je extra hard!”.

Glijden, golven, stomen

Hoog, lang, snel, tollend, met bochten, banden én in het donker … het Tikibad heeft glijbanen voor de hele familie. De 21 glijbanen maken het Tikibad tot het grootste glijbanenparadijs van de Benelux! Raas naar beneden van de Flits en de Blits, vlieg naar beneden in de megasnelle Tyfoon en ga samen van de nieuwste glijbaan Triton. Ook leuk: laat je meevoeren in het golfslagbad, neem plaats in één van de heerlijke whirlpools of damp even lekker uit in de stoomcabine.

Wist je dat een van de grootste waterparken van Europa gewoon in ons land te vinden is? Tikibad in Duinrell, vlakbij Den Haag, heeft maar liefst 21 unieke glijbanen met een totale lengte van anderhalve kilometer. Topattractie onder thrillseekers is de Cycloon. In deze 15 meter hoge glijbaan van 59 meter lang kan je snelheid oplopen tot 70 km per uur. Een trechter brengt je uiteindelijk naar een gat om daarna uit te komen op de plek waar het allemaal om is begonnen: het subtropisch zwembad. Wil je een bezoek aan het Tikibad combineren met Duinrell? Dan heb je echt twee dagen nodig. Met een overnachting in Vakantiepark Duinrell zit je dan wel goed.

Of kies na het skinny dippen voor een overnachting in de hofstad. Hotel Babylon Den Haag ligt naast station Den Haag Centraal en vormt zo de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad of haar omgeving. Roos van der Vegt is enthousiast na haar verblijf in het hotel en schrijft als review; ‘Heerlijk verblijf gehad in het Babylon Hotel. Samen met mijn partner verblijf ik in veel hotels maar hier werden we zo vriendelijk ontvangen. De dames en heren deden er alles aan om ons verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Je loopt binnen 10 minuten het centrum in en vraag aan de receptie voor leuke eetgelegenheden ze weten er genoeg. Ontbijt was prima lekkere koffie en genoeg keus.’

Winterattracties Duinrell

Je hebt ook nog eens gratis toegang tot de winterattracties van pretpark Duinrell. Stap dus voordat je bloot gaat spetteren nog even de achtbaan, zweefmolen, rodelbaan of reuzenrad in. Een ideaal dagje uit voor het hele gezin. Kinderen van leden gaan gratis naar binnen.

Naakt recreëren

Het evenement staat landelijk in de belangstelling. Niet zo gek, als je je bedenkt dat er in Nederland zo’n 2,5 miljoen mensen zijn die zo nu en dan naakt recreëren. Entree van 12,50 euro is wel exclusief voor leden van NFN Open & Bloot en hun introducés. Meer informatie over de blootzwemdag in het Tikibad vind je op www.blootgewoon.nl/tikibad of op social media via #blootzwemdag.

Skinny dippen: BlootGewoon!?

BlootGewoon! is onderdeel van NFN Open & Bloot. De belangenbehartiger voor naaktrecreatie in Nederland. In Nederland kun je bloot recreëren op zo’n 100 naaktstranden aan de kust en in het binnenland, ruim 60 campings gelegen op de meest idyllische plekken, enkele b&b’s en natuurlijk de vele wellnessresorts die ons land rijk is.

Bron: ANP