Knusse kerstmarkten in Limburg? Check onze top 3

Redactie - 18 november 2019

Knusse kerstmarkten in Limburg? Check onze top 3

Redactie - 18 november 2019

De leukste kerstregio van Nederland?  Een weekendje weg in Limburg staat garant voor heuvelachtige winterlandschappen en bourgondische lekkernijen. Laat je bestemming afhangen van de locatie van deze mooiste kerstmarkten van Limburg en je zit helemaal goed.

Leukste kerstmarkten in Limburg

Wordt het kerstballen scoren in de grotten van Valkenburg? Of schaatsen bij Wintertijd Heerlen? Van de oude abdij in Kerkrade tot het knusse centrum van Sittard: heel Limburg pakt uit tijdens de decembermaanden. Dit is onze top drie van favoriete kerstmarkten in Limburg.

Kerstmarkten in Limburg_Heerlen1. Kerstmarkt Valkenburg

Bij de Kerstmarkt van Valkenburg pakken ze groots uit. Van het centrale plein tot de gemeentegrot, werkelijk alles staat in het teken van winterse gezelligheid. De kerstmarkt van Valkenburg is bovendien uniek. Want waar anders vind je een overdekte kerstmarkt in een grot? Check in bij Hotel Scheepers of Hotel Hulsman en laat je verrassen door deze sfeervolle bestemming in Limburg.

De kerstmarkt Valkenburg is vanaf 15 november 2019 tot 5 januari 2020.

Kerstmarkten in Limburg_Heerlen

2. Wintertijd Heerlen

De Wintertijd kerstmarkt in Heerlen is ideaal als je ‘m nog niet helemaal te pakken hebt, die winterstemming. Een dagje sleeën, schaatsen en schommelen bij Wintertijd doet wonderen! Mis ook het glazen wintercafé niet. Een topplek voor je eerste glühwijn van het seizoen.

Wintertijd Heerlen is van 12 december 2019 tot 5 januari 2020. Tip: check in bij Hotel van der Valk Heerlen en maak er een gezellig weekendje weg in Limburg van.

Kerstmarkten in Limburg_Maastricht3. Kerstmarkt Maastricht

Tja, met al die Limburgse gezelligheid kan hoofdstad Maastricht natuurlijk niet achterblijven. En wees gerust, ook in Maastricht weten ze heel goed hoe je een kerstmarkt houdt. De talloze kraampjes, kerstdecoraties en Limburgse hapjes maken het Vrijthof tot een toplocatie voor een weekendje weg in december. Verblijf bij Hotel Bigarré Maastricht en je zit er om de hoek.

De Kerstmarkt Maastricht wordt geopend van 29 november tot 31 december 2019.