Hoe maak je een muggenval?

Redactie - 29 mei 2020

Hoe maak je een muggenval?

Redactie - 29 mei 2020

Heb jij ook altijd zo’n last van zoemende muggen om je heen? En ben jij altijd degene die helemaal lek geprikt wordt? Dan is deze DIY een echte lifesaver. You’re welcome!

Hoe maak je een muggenval?

Hoe maak je een muggenval?

Ontspannen voor je tent op de camping kan alleen zonder het gezoem van muggen om je heen. Met deze simpele DIY muggenval zijn die vervelende zoemers zo verdwenen. Maar hoe maak je een muggenval? Heel gemakkelijk, namelijk met:

 • Lege plastic fles
 • 50 gram bruine suiker
 • 200 ml water
 • 1 gram gist

Stappenplan:

 1. Snijd de fles door, net iets onder de hals
 2. Verwarm water in een pan
 3. Roer de suiker erdoor tot deze oplost
 4. Laat afkoelen
 5. Vul het onderste deel van de fles met het suikerwater
 6. Doe de gist erbij
 7. Zet de hals ondersteboven op de fles
 8. Klaar is je muggenval!

Hoe maak je een muggenval?

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/10-tips-tegen-muggen/”]

Zo werkt de muggenval

Zet de val naast je tent op de camping in Nederland, hang ‘m in een boom of plaats ‘m in je eigen tuin. Door het gist in de muggenval komt CO2 (wat wij ook uitademen) vrij en muggen zijn hier gek op. Ze ruiken het al van tientallen meters afstand en het trekt ze direct aan. Ze zullen alleen nu niet zo snel meer naar jou toekomen, maar de muggenval opzoeken. Door de kleine opening in de hals kunnen ze wel de val in, maar er niet meer meer zo makkelijk uit. Vaak blijven ze al plakken aan het suikergoedje en vinden ze hun weg dus niet meer terug.

Als je op een plek bent met veel muggen, dan kan het zijn dat de val op een gegeven moment vol zit. Maak daarom af en toe een nieuwe, zodat de muggen de hele zomervakantie wegblijven.

Deze handige val kun je natuurlijk in elkaar flansen waar je ook bent. Vooral op de camping kun je veel last hebben van muggen, dus zo’n val is dan geen overbodige luxe. Maar je kunt ‘m ook op het balkon van je vakantie-appartement, je vakantiehuis of gewoon in je eigen tuin neerzetten.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/10-tips-tegen-wespen/”]

Waar en wanneer heb je veel (over)last van muggen?

Met zomers weer in Nederland en af en toe een regenbui kunnen muggen hun lol op. De zoemende en stekende beestjes vinden dit klimaat heerlijk. En op plekken aan het water, waar het vochtig is, kan het zijn dat je last hebt van gezoem rond je hoofd. Denk aan de Waddeneilanden, plekken aan de kust of aan een meer. En accommodaties in of bij het bos.

Vooral tijdens de schemering, als je nog even lekker buiten zit, komen muggen tevoorschijn. Dit komt omdat de vliegende insecten niet van fel licht houden, maar van zacht licht. En ze ruiken je al van meters ver: wees daarom gewaarschuwd en zet je muggenval alvast klaar.

Vakantieganger Anja die vorig jaar op camping Janse in Zeeland verbleef had in ieder geval geen last van muggen: ‘Een mooie camping, direct gelegen achter de duinen en dus het strand. Op de camping is alles pico bello in orde. Goed onderhouden camping met prachtige plaatsen, mooie en schoon sanitair. De medewerkers zijn allemaal even vriendelijk en behulpzaam. Kortom we gaan er zeker naar terug.

Hoe ga jij om met muggen of heb je daar geen last van op je accommodatie? Laat dit dan even weten in de reviews: handig voor andere vakantiegangers!