Glamping: ga ook op luxe kampeervakantie!

Redactie - 26 september 2022

Glamping: ga ook op luxe kampeervakantie!

Redactie - 26 september 2022

Op zoek naar het comfort van een luxe hotel, maar de vrijheid van het kamperen in een prachtige, natuurlijke omgeving? Dan is glamping iets voor jou! Geef extra dimensie aan je vakantie en verblijf in een safaritent, minilodge of heuse yurt. Of je nu naar de Algarve, Toscane of Languedoc wil, mogelijkheden genoeg voor een onvergetelijk verblijf! In deze blog vertellen we je meer over glamping.

Glamping, binnekant tent

Wat is glamping?

Het wordt glamping is een samensmelting van glamour en camping. Met glamping geniet je van een luxe kampeervakantie, terwijl je je onderdompelt in ultieme luxe! Een glamping accommodatie heeft namelijk luxe faciliteiten, die je normaal bij een hotel zou verwachten. Daarnaast liggen ze vaak in de natuur, waardoor het toch een kampeer-gevoel geeft. Er zijn allerlei opties voor accommodaties, van een luxe tent tot tiny house of boomhutten. Geen nachtelijke tripjes naar het toiletgebouw met een wcrol in je handen, want de accommodaties zijn van alle gemakken voorzien!

Waarom glamping?

Overnachten in de natuur met het comfort van een hotel: dat is glamping! Verblijf in een accommodatie met een unieke sfeer en val in slaap met de wind die door de bomen waait en word wakker met het geluid van de vogels. Glamping staat garant voor sfeer, rust, ruimte en privacy. Doordat je in alle luxe van de buitenlucht geniet, kun je écht even ontstressen. Het helpt natuurlijk mee dat je geen tent hoeft op te zetten, maar je accommodatie al voor je klaar staat! Wist je dat je in allerlei bijzondere accommodaties kunt verblijven? Hier vertellen we je hieronder meer over.

Is glamping duur?

Nee hoor! Er zijn natuurlijk verschillende exclusieve verblijven waar een flink prijskaartje aan hangt, maar er zijn ook meer dan voldoende betaalbare opties te vinden. Net als bij een normale kampeervakantie heb je volledig zelf in de hand hoe uitgebreid je uitpakt!

Luxe kamperen onder de zon

Totaalbeleving in Toscane

Bijna nergens komt glamping beter tot zijn recht dan in Toscane. De prachtige, uitgestrekte natuur te midden van historische steden geeft deze manier van verblijven een extra dimensie. Ontdek vanuit je accommodatie de historische steden, of zoek de rust op tijdens wandel of fietstochten in het weelderige groen. Trek gekregen? Dankzij de Italiaanse keuken is het culinair genieten geblazen!

Zonplezier in Aquitaine

De streek Aquitaine in het zuidwesten van Frankrijk biedt alles voor een actieve, afwisselende zonvakantie. Neem een duik in de zee of beoefen een watersport. Slenter door de pittoreske stadjes die de historie van deze regio blootleggen. Bezoek een grot of wandel door de bossen en passeer rivieren. Actie of juist rust opzoeken: hier kan het allebei.

Verblijf aan het water in Languedoc

De prachtige, aan het water gelegen plaats Languedoc biedt een thuis aan veel glampings. En zeg nu zelf: vanuit je accommodatie uitkijken over de schilderachtige baai of een wit zandstrand is allesbehalve een straf. Ook zit je dicht bij pittoreske dorpjes die geduldig wachten om verkend te worden. Of trek de afwisselende natuur in!

Geniet in de Algarve

De Algarve is al jaren een erg populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Bezoek het bruisende centrum van Albufeira, ga met een jeep de binnenlanden in of verken verrassend mooie plaatsjes als Monte Gordo en het imposante kasteel van Silves. Jouw sfeervolle glamping accommodatie maakt het helemaal af. Verrassend veelzijdig!

Kampeer in stijl in Catalonië

Voor een ontspannen zonvakantie zit je aan de Costa’s altijd goed. Ook Catalonië biedt veel mogelijkheden. Bezoek het altijd bruisende Barcelona of een van de sfeervolle kustplaatsjes. Proef de verse vis en laat je overvallen door het heerlijke, Spaanse ritme. Activiteit? Trek je wandelschoenen goed aan en verken de Pyreneeën. De keuze is aan jou!

Verblijven in een tipi

Verblijf in een bijzondere accommodatie

Overnacht in een Yurt

Wil je echt eens een bijzondere overnachting proberen? Boek eens een overnachting in een heuse Yurt! Op Texel kun deze unieke ervaring beleven. Trek het deurtje achter je dicht en stook het houtvuur lekker op, waar je ook de avondmaaltijd op klaarmaakt. Hout op? Dan hak je gewoon wat blokjes bij! En daarna val je heerlijk, in alle rust, in slaap.

Slapen in een woonwagen

Voor kinderen is er niets leuker dan slapen in een woonwagen. Wordt het de circuswagen of toch die met diertjes? Vaak beschikken de wagens over eigen sanitair, een koelkast en keukenblok. In Nederland vind je deze unieke overnachting op camping Boheems Paradijs in Drenthe. Voor een spannende, knusse tijd in de Nederlandse natuur.

Slapen in een safaritent

Overnachten in een safaritent blijft een bijzondere belevenis. Veel glampings bieden deze populaire accommodaties aan. Frankrijk, Italië of België? Kies uit een van de prachtig gelegen campings en bezorg jezelf een vakantie midden in de natuur. Wanneer je gewekt wordt door de vogels, rits je de safaritent open en het groen lacht je al tegemoet.

Nostalgisch verblijven in een heuse tipi

Wie heeft er vroeger geen hutten gebouwd en in tenten gespeeld? Nu bieden veel campings de kans om in een heuse tipi te verblijven! De knusse tipi’s zijn er in verschillende formaten en hebben een erg leuke sfeer. Vaak kunnen de tipi’s ook aan de bovenkant worden opengemaakt, zodat je vanuit je bed de sterrenhemel bekijkt. Erg bijzonder!

Vilanova Park
Vilanova Park

Vilanova Park is prachtig gelegen in de mooie omgeving van de Spaanse Costa Barcelona. Dankzij de vele faciliteiten, waaronder twee zwembaden, is het een populaire keuze onder gezinnen. Je kunt er onder anderen in een luxe safari tent verblijven!

Bekijk camping
Lodge
Camping L'Ardéchois

Camping l’Ardéchois ligt in de Franse Ardèche, aan een schitterend riviertje. De camping is rustig en midden in de natuur gelegen. Er valt veel te beleven voor gasten van alle leeftijden. Verblijf bijvoorbeeld in een luxe lodge tent!

Bekijk camping
Camping Le Capanne
Camping Le Capanne

Camping Le Capanne in Italië is een populaire keuze onder gezinnen met kinderen. Er worden veel activiteiten georganiseerd en er zijn verschillende soorten accommodaties. Wat dacht je van een luxe glamping tent?

Bekijk camping