3x ouderwets smullen in Luxemburg

Redactie - 12 april 2018

3x ouderwets smullen in Luxemburg

Redactie - 12 april 2018

Luxemburg is een verrassend onontdekte vakantiebestemming in Europa. Het kleine landje is handig dichtbij, staat propvol spectaculaire kastelen en heeft prachtige natuurgebieden. En: ze doen hier niet bepaald aan saaie koekjes bij de koffie. Smul met ons mee met deze selectie van gevaarlijk lekkere suikerbommen die je simpelweg MOET proberen tijdens je vakantie of weekendje weg in Luxemburg.

Vakantie in Luxemburg - QuetschentaartHerfstachtige Quetschentaart

De Quetschentaart is een must in alle Luxemburgse bakkerijen zodra de herfst eraan komt. Deze traditionele taarten zijn rijk gevuld met, de naam zegt het al, Quetschen. Voor de volledigheid: dat is Duits voor pruimen. Denk daar een knapperige bodem en een romige topping van crème fraîche bij en je hebt er nóg een reden bij om vandaag nog die vakantie in Luxemburg te boeken. Nog meer goed nieuws: met al die steile weggetjes omhoog naar bezienswaardigheden als Kasteel Vianden, Kasteel Bourscheid en de ruïnes van Beaufort, hoef je je er nooit schuldig te voelen. Die extra kilo’s quetschentaart hike je eraf voordat je het weet.

Überromantische bretzels

Op zoek naar een originele bestemming voor jouw romantische stedentrip? Ga voor een vakantie in Luxemburg en ontdek waarom de Bretzels de meest romantische snacks zijn van Europa. Hint: iets met ‘innig’ in elkaar gevlochten deeg en en een eeuwenoude traditie waarbij de man een vrouw mee uitvraagt door haar een bretzel cadeau te doen.

Niet zo van de zoetsappige tradities? Luxemburg-Stad is ook gewoon een leuke bestemming om samen te shoppen en rond te struinen. Of om te overnachten in een van de goed gewaardeerde hotels als het Hotel Sofitel Luxembourg Europe.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/last-minute-heerlijk-weekendje-weg/”]

Vakantie in Luxemburg - chocoladeVakantie in Luxemburg = retourtje naar het chocoladeparadijs

Met de Belgen naast de deur voelden de Luxemburgers zich ongetwijfeld uitgedaagd om nóg betere chocolade te maken. Dat is, op z’n zachts gezegd, best aardig gelukt. Op elke straathoek van Luxemburg-Stad vind je gevaarlijk lekkere chocolaterieën vol lokale Oberweiss- of Namur chocolade. Ook een bezoek aan het beroemde Chocolate House mag niet ontbreken tijdens je vakantie in Luxemburg. Boek een overnachting in het centraal gelegen Hotel Novotel Luxembourg Centre en je hebt al dat lekkers echt om de hoek.

Ga jij op vakantie in Luxemburg? Voeg achteraf jouw tips en reviews toe op Zoover.nl!


Bij ANWB Wegenwacht geniet je nu van korting dankzij deze aanbiedingen en kortingscodes! Wacht dus niet langer en vertrek zonder zorgen naar Luxemburg!