Géén boekingskosten
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Luxemburg

Vakantie in Luxemburg

Met de historische hoofdstad heeft één van de kleinste landen van Europa veel te bieden qua cultuur. Lekker shoppen, cultuur snuiven of gastronomisch genieten. Tijdens een vakantie in Luxemburg kan het allemaal.

Populair
Over Luxemburg

Spreek je een aardig woordje over de grens, dan verstaan ze je op vakantie in Luxemburg ongetwijfeld. Naast Luxemburgs, wordt er ook Frans en Duits gesproken. Met de historische hoofdstad heeft één van de kleinste landen van Europa veel te bieden qua cultuur. Hou je van wandelen of spring je graag op de fiets? Ook dan is Luxemburg een fijne bestemming.

Gek op historische bouwwerken en vakanties waarbij je in aanraking komt met veel cultuur? Als je in de hoofdstad Luxemburg door de oude kern en de vestingwerken wandelt, begeef je je tussen historisch erfgoed. UNESCO vermeld deze bezienswaardigheden namelijk op haar Werelderfgoedlijst. Niet op de lijst, maar wel de moeite waard om te bezoeken, is kasteel Vianden bij het gelijknamige stadje. Kun je geen genoeg krijgen van kastelen na je bezoek aan dit exemplaar? Dan vind je onder andere in Bourscheid ook nog een kasteel waar je je ogen uit kijkt.

Luxemburg staat naast haar scala aan historische gebouwen, ook bekend om een historische gebeurtenis in het stadje Schengen. Hier werd namelijk het verdrag van Schengen getekend, waardoor je op weg naar een aantal Europese landen niet meer langs de douane hoeft. En dit komt nou net mooi uit als je naar het Duits-Luxemburgse natuurpark wilt. Fietsfanaten kunnen beter in het heuvelachtige zuiden van Luxemburg op vakantie. Hier is het landschap iets minder ruig. Uitrusten van het wandelen en fietsen doe je met een glas witte wijn uit het Moezeldal. Geniet van de rust en schitterende bosgebieden op een van de vele campings.

Vanaf Nederland ben je maar een paar uurtjes onderweg, zodat je gemakkelijk last minute vakantie naar Luxemburg kunt reizen. Vanuit België of op weg naar de Alpen is Luxemburg ook een leuke en handige tussenstop.