De beste kaasfonduerestaurants van Nederland, dit zijn ze

Redactie - 18 december 2017

De beste kaasfonduerestaurants van Nederland, dit zijn ze

Redactie - 18 december 2017

‘Het geheime ingrediënt is altijd kaas.’ Zo ook voor deze fantastische kaasfonduerestaurants waar je gewoon op eigen bodem kunt aanschuiven. Niets Parijs of de Haute-Savoie. Gewoon in Amsterdam, Utrecht, Groningen of Rotterdam bijvoorbeeld. Lik ongegeneerd een pannetje kaas leeg bij deze beste kaasfonduerestaurants in Nederland.

Kaasfonduen in Rotterdam bij Apartt of Kade 4

Apartt | Hippe hamburgerzaken en kiprestaurants heb je in Rotterdam genoeg. Apartt brengt de fondue terug! Schuif hier lekker – letterlijk en figuurlijk – aan voor een gezellige fonduesessie tijdens de koude dagen. Bouillon of verschillende kaasfondues: jij kiest!

Waar? Blaak 4

Kade 4 | Een andere oergezellige Rotterdamse optie: Kade 4 in de Oude Haven. De kaasfondue is er ongeëvenaard als we menig Rotterdammer mogen geloven, maar ook voor de niet-kaasfan staat er genoeg lekkers op de kaart.

Waar? Spaansekade 4 

Beeld: ’t Oude Pothuys.

Waar kaasfonduen in Utrecht?

Bij ’t Oude Pothuys natuurlijk. Eén van de restaurants waar je alleen al zou willen eten omdat het in zo’n werfkelder gevestigd is. Liefhebber van muziek én kaas? Dan kan je je geluk niet op. Kaasfondue bij dit Utrechtse restaurant klinkt je vast als muziek in de oren. Het restaurant ademt namelijk muziek en ook de kaasfondue is een lofzang waard.

Waar? Oudegracht 279

Er gelijk een dagje uit van maken? Doen! Reserveer een kamer bij Hotel Grand Hotel Karel V of Bed and Breakfast Van Haver tot Gracht.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/buiten-de-deur-koken/buiten-deur-koken-zwitserse-kaasfondue-anyone/”]

Beeld: withlovefrom.

De beste kaasfondue van Haarlem

Restaurant In ’t Goede Uur: dé plek in Haarlem voor kaasfondue! De lekkerste fondue van Haarlem (en misschien wel van heel Noord-Holland) wordt geserveerd in een superknus restaurant in de mooie Vijfhoek. Lekker oubollig. Dat is toch precies waar je zin in hebt op een koude winterdag? Tel daar een ruime keuze verschillende fondues, zoals de Provençaalse met gorgonzola en port, bij op en de kaasfan is gelukkig!

Waar? Korte Houtstraat 1

Beeld: LeukeTip.nl.

Ook bij Brussels Lof in Groningen hebben ze kaas gegeten van fondue

Een restaurant met niet één maar vijf type kaasfondues op de kaart? Yes! En niet zomaar de doorsnee fondues. Denk aan kaasfondue met calvados, eekhoorntjesbrood en appelcider. Wel ja. Probeer ze allemaal. Gewoon in Groningen.

Waar? A-kerkstraat 24

Beeld: Iens.

Smikkelen van kaasfondue in Leusden

Naar restaurant Hello Again in Leusden kun je de hele familie met een gerust hart meenemen. Iedereen vindt hier iets lekkers op de kaart. Maar met stip bovenaan staat natuurlijk de kaasfondue. Kaasfondue met schimmelkaas of sambal. Yum. Voor een vaste prijs onbeperkt kaas-, vlees- of visfonduen? Dat laten wij ons geen tweede keer zeggen. Kom maar door met die lekkernijen!

Waar? Zwarteweg 5

De beste kaasfonduerestaurants van Amsterdam

Het Karbeel | Hier kaasfonduen ze zoals de Zwitsers dat doen. Met gruyère en emmentaler kaas. Dat zit dus wel goed. Kun jij kiezen uit de zes verschillende, bijzondere kaasfondues? Die met bier en tijm blijft in ons hoofd rondspoken.

Waar? Warmoesstraat 16

Fondue en Fondue | Met zo’n naam moeten het wel echte fonduetoppers zijn. Bij de kaasfondue krijg je brood, groenten én een salade. Rollend naar huis. Ook de vis- en vleesfondue smaakt hier in Amsterdam goed.

Waar? Overtoom 415

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/op-zn-zwitsers-frans-en-italiaans-3-x-kaasfondue-op-wintersport/”]

Fondue Oost | Dit is een jonkie in de lijst, maar zit vaak vol. Kun jij ook niet wachten om je groenten en brood in een traditioneel kaasbad te dopen? De pannetjes met chilipeper en nacho’s en die met Italiaanse kaas en truffel staan nog op ons verlanglijstje.

Waar? Javastraat 49

Bonus: een eervolle vermelding voor Bistrot des Alpes, waar het lijkt alsof je een chalet binnenstapt en de kaas rijkelijk vloeit.

Beeld: De Fransman.

Smakelijk fondue-restaurant in Alkmaar

Genieten van kaasfondue doe je in Alkmaar ongetwijfeld bij De Fransman aan één van de mooiste grachten op een steenworp afstand van – hoe kan het ook anders – de Kaasmarkt. Wat moet je zeker proberen? De Beemsterkaasfondue, Thaise Fondue en de Japanse Fondue. Én ze hebben hier iets nieuws: ice fondue.

Wat is jouw favoriete kaasfonduerestaurant? Deel je gouden tip in een reactie!