Dagje naar zee? Dit zijn makkelijke en gezonde hapjes voor een dagje strand

Redactie - 9 mei 2020

Dagje naar zee? Dit zijn makkelijke en gezonde hapjes voor een dagje strand

Redactie - 9 mei 2020

Dagje naar zee? Dan neem je dikwijls je halve huisraad mee naar een van de mooiste stranden van Nederland. Tel daar nog wat emmers en schepjes bij op en je denkt bij het inpakken van de auto totaal niet meer aan proviand. En als je er al aan denkt, durf ik te wedden dat je snel een fles frisdrank en een zak chips uit de voorraadkast trekt. Dat hoeft niet! Dit zijn makkelijke en gezonde hapjes voor een dagje strand.

Dagje naar zee? Dit zijn makkelijke en gezonde hapjes voor een dagje strand

Ik ga een dagje naar zee en neem mee…

Wanneer de temperaturen oplopen in Nederland, verkassen we massaal naar de kust. Niets is tenslotte zo fijn als een dagje naar zee. Het maakt niet uit of je dat in Koudekerke in Zeeland doet, of in Bloemendaal of Zandvoort of daar een van de Waddeneilanden voor uitkiest. Een lekker, gemakkelijk en gezond hapje gaat er altijd wel in, niet waar?

Weet je wat nog een beter idee is? Niet een dagje naar zee, maar twee of meer. Verwen jezelf en geliefden en boek een week(endje) strand. Vakantiepark Roompot Hof Domburg is zo’n plek waar je nooit meer weg wilt. Het vakantiepark ontvangt van onze reviewers een mooie 8,3 gemiddeld. Ook Anne is enthousiast ‘Wij hebben een heerlijke vakantie gehad. Domburg is een heel leuk plaatsje. Zeker een aanrader voor mensen met (jonge) kinderen.

Dagje naar zee? Dit zijn makkelijke en gezonde hapjes voor een dagje strand

Fruit

Wat stop jij in de picknickmand als je een dagje naar zee gaat? Fruit is sowieso een goed idee. Het maakt niet uit of je verschillende soorten fruit aan een spies rijgt, er een gemengde salade van maakt of losse appels, peren en bananen meeneemt. Fruit doet het altijd goed.

Salade

Met warm weer ben ik dol op salade. Net als met fruit kun je eindeloos variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gemakkelijke couscous salade met frisse groentes? Of iets gewaagder een  gorgonzola salade met galia meloen? Daarnaast is een pasta salades of een frisse vegetarische pasta salade altijd een hit. Welke kies jij?

Dipje

Aioli, pesto, tapenade of hummus. Ideaal voor een dagje strand. Aangevuld met wat toastjes, crackers of een sneetje brood. Natuurlijk kun je bakjes van deze verschillende dips in de supermarkt halen, maar thuis heb je ze in een handomdraai ook zelf klaargemaakt. Pak de keukenmachine of de staafmixer er even bij en in no-time heb je een flinke voorraad klaar.

Dagje naar zee? Dit zijn makkelijke en gezonde hapjes voor een dagje strand

Wraps

Voor wraps kun je me – bij wijze van spreken – ’s nachts wakker maken. Net als met salades, kun je met wraps eindeloos variëren. Mijn favoriet is een wrap met cajun kip en huisgemaakte guacamole. Maar voor een smokey bacon wrap haal ik zeker ook mijn neus niet op. Tijdens een warm dagje naar zee is een frisse komkommer wrap een absolute aanrader.

Zoet

Een beetje zoet moet kunnen tijdens een dagje naar zee. Om nu echter direct naar de chocoladerepen of de zakken drop te grijpen, is niet nodig. Wat dacht je van havermout muffins? Vul ze naar believen met gesneden pecannoten, vijgen, dadels of vruchten. Dat wordt smullen geblazen.