Buiten de deur koken: dit maakt kokkerellen in je vakantieverblijf een stuk makkelijker

Redactie - 4 mei 2018

Buiten de deur koken: dit maakt kokkerellen in je vakantieverblijf een stuk makkelijker

Redactie - 4 mei 2018

Voor de één is het pas echt vakantie wanneer er iedere avond in een restaurant gegeten wordt, terwijl de ander het heerlijk vindt om in alle rust achter de potten en pannen te kruipen. En laat dat nou een van de redenen zijn waarom vakantiehuizen, glampingtenten, stacaravans en bungalows zo’n goed idee zijn voor vakantiegangers die graag koken. Alleen die keuken …

De meeste vakantiekeukens zijn nou niet bepaald goed uitgerust met de juiste tools en ingrediënten die kokerellen op vakantie eenvoudig, flexibel en leuk maken. Nou, jouw keuken wel als je onderstaande dingen voor je volgende vakantie in je koffer gooit.

Olijfolie

Met een goede olijfolie tover je de verse, lokale ingrediënten om in gedenkwaardige maaltijden. Maar vind je het niet de moeite waard om een grote, dure fles te kopen terwijl je ‘m misschien maar een weekje gebruikt? Je kunt ook een klein flesje meenemen van waar je thuis graag mee kookt.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/buiten-de-deur-koken/buiten-deur-koken-maaltijd-minimale-middelen-op-vakantie/”]

Een goed mes

Vaak sta je niet te snijden, maar te hakken aan het aanrecht van je vakantiebungalow. De meeste vakantiewoningen zijn uitgerust met dunne of botte messen die van koken een gevaarlijk karwei maken. Neem je eigen koksmes mee (wel even inchecken in de koffer als je gaat vliegen), dat scheelt weer een hoop frustratie of een bezoekje aan de plaatselijke keukenwinkel.

Kruiden en specerijen

Samen met olijfolie, kunnen je favoriete kruiden, specerijen en een snufje zout een groot verschil maken bij het bereiden van eenvoudige vakantiemaaltijden. Kruiden kunnen kostbaar zijn in lokale supermarktjes, dus neem gewoon kleine zakjes mee met je favoriete kruidenmixen. Dan smaakt iedere maaltijd direct beter. Of als je geluk hebt, vind je op jouw vakantiebestemming een markt vol!

Kurkentrekker

Hoe avontuurlijk of grappig het ook is om die kurk in de fles te drukken, een heerlijk wijntje waar stukjes kurk in drijven is toch echt minder lekker – en romantisch. De kans is natuurlijk aanwezig dat er wél een kurkentrekker in het huisje is, maar wat als dat niet het geval is? Dan proost je op je inpakskills in plaats van een verpest wijntje of een ongeopende fles.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/buiten-de-deur-koken/kampvuur-klassiekers/”]

Zakjes met zipsluiting

Deze plastic zakjes zijn niet alleen een slimme manier om souvenirs mee naar huis te nemen, ze doen het ook goed als vervanger van vershoudbakjes. Grote kans dat een verblijf als Vakantiehuis Kaloni Village op Lesbos of Vakantiehuis Hamlet Oasis op Bonaire die niet standaard in het keukenkastje heeft staan. Ziplock-zakjes zijn trouwens ook superhandig om wat te snacken mee te nemen tijdens een wandeling, een uitstapje naar het strand of voor een picknick.

Smaakmakers

Afhankelijk van op welke bestemming je vakantie viert, kun je echte smaakmakers als Parmezaanse kaas, olijven of ansjovis bijvoorbeeld meenemen, maar misschien ook wel voordelig op de lokale markt vinden. Met dit soort ingrediënten kun je superveel smaak aan je gerechten toevoegen zonder veel gedoe. En dat is toch precies hoe koken op vakantie zou moeten zijn? Wat gebruik je altijd thuis om snel veel smaak toe te voegen? Neem dat mee of ga ernaar op zoek in buurtsuper.

Wat mag er niet ontbreken in jouw vakantiekeuken? Laat het ons weten in een reactie!