Het voorjaar staat voor de deur, tijd om te shoppen dus! Hoe leuk is het om eens een winkelstad in een andere provincie uit te proberen? Flevoland bijvoorbeeld. Denk je aan winkelen in Flevoland, dan denk je natuurlijk meteen aan outletcentrum Bataviastad. Maar wat is de leukste winkelstad van Flevoland? Dat is toch echt Almere!

Vrouwenbenen met winkeltassen

Beeld: rawpixel op Unsplash.com

Almere leukste winkelstad van Flevoland

Dagje shoppen in Almere? Dan heb je de luxe om te kiezen uit meerdere winkelgebieden. Zowel Almere Centrum, Almere Haven als Almere Buiten hebben allemaal een heel eigen karakter en winkelaanbod. Zo is Almere Haven gezellig, met zijn grachtjes, terrasjes en speciaalzaken zoals De Kaasmakerij en Chocolaterie Knusz. Het winkelcentrum in Almere Buiten heeft een wat dorpser karakter. Serieuze shoppingdag voor de boeg? Dan kies je waarschijnlijk voor Almere Centrum, want daar is het aanbod het grootst.

Shoppen in CityMall in Almere Centrum

In Almere Centrum kun je je slag slaan in maar liefst 400 (!) winkels. Een groot deel ervan vind je in de prachtige CityMall (gebouwd onder toeziend oog van wereldberoemd architect Rem Koolhaas). Mede dankzij dit winkelcentrum won Almere Centrum de Verkiezing Beste Binnenstad 2017-2019. In de CityMall zitten 120 winkels, maar je vindt er ook culturele gebouwen zoals de bieb en de schouwburg. Qua shoppen is het aanbod lekker divers, van Primark, ZARA en Superdry tot leuke boetiekjes en interieurzaken. En heel fijn: je kunt hier zeven dagen per week terecht!

Bereikbaarheid leukste winkelstad van Flevoland

Goed bereikbare binnenstad

Het kan een crime zijn in die oude, schattige Nederlandse steden: het bereiken van de binnenstad met de auto of het openbaar vervoer. Omdat Almere op de tekentafel is ontstaan, konden de stadsplanners daar goed over nadenken. Vanuit welke uithoek je ook komt, je bereikt de Almeerse binnenstad gemakkelijk. Parkeren doe je in een van de twaalf parkeergarages rond het autovrije centrum. En met de trein of bus sta je ook zo in Almere Centrum.

Even bijtanken tussen het shoppen door

Een dagje winkelen gaat natuurlijk niet alleen om kleren passen. Je moet ook denken aan de innerlijke mens. In Almere Centrum is het nog lastig kiezen tussen de vele koffietentjes, cafeetjes en restaurants. Het aanbod is lekker internationaal, van Franse brasseries, tot Surinaamse eettentjes. Of wat dacht je van een onbeperkte sushilunch? Als je geluk hebt, kom je terecht op het terrassenfestival, zoals in het filmpje hierboven!

Hotel Finn in Almere

Nachtje slapen na het shoppen?

Heb je aan één dag winkelen in Almere niet genoeg? Dan boek je toch een nachtje in een fijn hotel of een leuke Bed and Breakfast? Een paar ideetjes:

Hotel Finn: een gezellig hotel midden in de stad. Iris kwam naar Almere voor een weekendje rust en shoppen en dat kwam mede dankzij hotel Finn helemaal goed, schrijft ze in haar review: ‘De medewerkers waren erg vriendelijk en de service was super. Almere is zeer leuk om naar toe te gaan, vooral omdat je daar veel natuur en architectuur hebt, maar ook erg leuk kan winkelen. De kamer was precies goed en de bedden lagen heerlijk.’

Hotel Apollo Almere City en Bed and Breakfast Het Witte Huis krijgen ook veel positieve reviews. Reviewer Teiget schrijft over Het Witte Huis: ‘Wat een fijne, schone plek vlak bij het centrum. Allervriendelijkst ontvangen met een kopje thee. Er stond al wat lekkers klaar op de kamer. Mooie schone, lichte kamer met een prima bed. Prachtige badkamer.’

Wat is jouw winkeltip in Almere Centrum? Vertel het ons in de reacties!

Hoe ziet jouw perfecte actieve vakantie eruit? Doe mee en maak kans op een actieve vakantie t.w.v. €1.500! Mede mogelijk gemaakt door Kras

Uitgelichte berichten

Renée

Redacteur

28 februari - 2019

Reacties