/Nederland/Flevoland

Vakantie in Flevoland

De provincie Flevoland biedt leuke uitjes voor jong en oud. Wat dacht je van een dagje Walibi of het Dolfinarium? Op safari door de natuurparken vol imposante dieren, zoals de Konikpaarden?

41 accommodaties

Populair
Nederland
Flevoland
Verwijder filters
Over Flevoland

Tijdens een vakantie in Flevoland hoef je je geen moment te vervelen. Zo vind je in de provincie de welbekende bloembollenvelden en natuurlijk de Oostvaardersplassen. Met de kinderen op pad? Wat te denken van een dagje in Walibi Holland of het Aviodome? De geschiedenis van deze provincie ontdek je in Museum Schokland.

Natuur in de polder

Hou je van natuur en actief zijn dan is Flevoland voor een vakantie een prima bestemming. Fietsen, mountainbiken of een mooie wandeling door het natuurpark Lelystad bijvoorbeeld. In dit recreatiegebied worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd. Net als op Stadslandgoed de Kemphaan. De Oostvaardersplassen lenen zich ook perfect voor een struindag. Naast veel water en moeras bestaat het landschap uit ruige graslanden en rietvlaktes. Je vindt er ook wilde dieren, zoals konikpaarden, vossen en reeën.

Flevo aan het water

Watersporters komen op vakantie in Flevoland ook aan hun trekken. De provincie ligt aan het water en op het IJsselmeer kun je met een beetje wind goed zeilen, windsurfen of wakeboarden. Lekker weer? Zwemmen kun je er ook! Daarvoor kun je trouwens ook naar zwembad Aquamundo de Eemhof reizen; leuk voor de kinderen. Kijk voor alle bezienswaardigheden op Zoover!

Geschiedenis van het jongste stukje Nederland

In Museum Schokland vind je alles wat je wilt weten over de geschiedenis van deze ingepolderde provincie. Schokland is namelijk hét symbool van de Nederlandse strijd tegen het water. Na alle opgedane kennis nog even winkelen? Breng dan een bezoek aan Batavia stad om goedkope merkkleding te shoppen. Op de naastgelegen Bataviawerf worden schepen uit de Gouden Eeuw gereconstrueerd en in het museum Nieuw Land kom je ook van alles te weten over Flevoland. Vakanties naar Flevoland hebben voor iedereen iets in huis!

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.