Wat is het wifi-wachtwoord van Schiphol?

Redactie - 4 december 2018

Wat is het wifi-wachtwoord van Schiphol?

Redactie - 4 december 2018

Op vakantie gaan is natuurlijk een feest. Iets minder leuk is het wachten voor vertrek op Schiphol. Je bent vlot door de douane gesneld en hebt zeeën van tijd voor je vliegtuig vertrekt. Dan wil je natuurlijk je tijd nuttig besteden door uitgebreid te surfen op het internet.

Maar wat is het wifi-wachtwoord van Schiphol? Goed nieuws, want de luchthaven biedt onbeperkt gratis wifi zonder wachtwoord aan. Inloggen is eenvoudig, maar we leggen je hieronder graag uit hoe het werkt.

Foto via Unsplash: Ben Koorengevel

Gratis wifi op Schiphol: hoe werkt het?

Schiphol biedt dus onbeperkt gratis wifi aan. Iedereen die een mobiel device in zijn of haar bezit heeft, kan dag en nacht gebruik maken van het gratis wifi-netwerk in de terminal. Inloggen is eenvoudig: selecteer bij de instellingen van je telefoon het netwerk ‘Airport_Free-Wifi’. Het werkt voor zich. Vervolgens ben je via dit gratis netwerk automatisch vier uur online. Daarna kun je nog steeds gratis internetten door opnieuw in te loggen. Voilà, een kind kan de was doen!

Het gratis wifi-netwerk is prima geschikt voor het versturen van berichten, je social media updaten en e-mails checken. Wil je liever films kijken of grote bijlages versturen? Dan kun je beter het premium netwerk: ‘Airport_Paid_Premium_Wifi’ selecteren. Afrekenen kan met Paypal of creditcard.

Geen smartphone, laptop of tablet bij je? In de internet centres op Schiphol zijn pc’s beschikbaar met een vaste, beveiligde internetverbinding. Alle gegevens over je internetgebruik worden automatisch gewist, dus je hoeft je geen zorgen te maken over je privacy.

Beeld: Unsplash: John van Weelden

De wifi-wachtwoorden van alle vliegvelden

Ben je op zoek naar een wifi-wachtwoord van een andere luchthaven? Bekijk dan eens dit blog met handige informatie over de wifi-wachtwoorden van vliegvelden over de hele wereld. Het wifi-wachtwoord van de KLM lounge op Schiphol staat ook op de kaart. Lukt het dus niet om in te loggen op het gratis netwerk van Schiphol? Ga dan in de buurt van de KLM lounge zitten om onbeperkt toegang tot hun netwerk te ‘stelen’.

Gratis wifi op alle Nederlandse vliegvelden

Vlieg je niet vanaf Schiphol, maar van een ander vliegveld in Nederland? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want in Nederland bieden alle luchthavens gratis wifi. Zowel bij Eindhoven Airport, Groningen Airport, Maastricht Airport als Rotterdam The Hague Airport kun je onbeperkt gratis surfen op het internet. In de buurt van laatstgenoemde luchthaven kun je overigens ook heerlijk overnachten. Bij Hotel Best Western Plus Rotterdam Airport word jij uitgerust wakker voor je vroege vlucht.

Beeld: Unsplash: Fabian Albert

Gratis wifi op luchthavens net over de grens

Vertrekt jouw vlucht vanaf een luchthaven net over de grens? Ook onze buurlanden scoren goed op het gebied van gratis wifi op het vliegveld. Zo kun je op Düsseldorf Airport een half uur gratis internetten en op Weeze airport kun je zestig minuten gratis gebruik maken van het wifi-netwerk. Brussels Airport biedt ook gratis wifi aan, van check-in tot aan de gate. Heb je een vroege vlucht vanuit Brussel? Slaap dan een nachtje in de buurt van de luchthaven, bijvoorbeeld bij Hotel Crowne Plaza Brussels Airport. Reviewer J Snoyink heeft er heerlijk geslapen. ‘Mooi hotel, ruime kamer en heerlijk geslapen in een comfortabel bed.’

Waar gaat jouw volgende reis naartoe? Laat het ons weten in een reactie.