/België/Brussel/Brussel

Vakantie Brussel Stad

Brussel stad

Brussel, de stad van de wafels, Vlaamse friet en Manneken Pis, is de ideale bestemming voor een stedentrip. In Brussel kun je prima winkelen, uitgaan, Bourgondisch dineren en een heleboel bezienswaardigheden bezoeken. Het fijnste is dat je er zó bent!

België
Brussel
Brussel
Eigen vervoer
Verwijder filters

35 accommodaties

Over Brussel

Brussel, de hoofdstad van België, is een populaire toeristische bestemming. Het ligt centraal in België in de gelijknamige streek Brussel op zo’n 170 kilometer rijden van Utrecht via Antwerpen en Breda. Brussel is met al zijn buitenwijken een grote  en levendige stad en beschikt over een eigen vliegveld. Vanaf Amsterdam Centraal sta je in twee uur in het centrum van Brussel met de internationale trein. De stad is dus goed bereikbaar voor zowel autoverkeer, trein, bus en vliegtuig. Ook de stad zelf is goed te bereizen met metro of bus.

Brussel wordt vaak de hoofdstad van Europa genoemd omdat er allerlei Europese instanties zetelen en ook de NAVO heeft er zijn hoofdkantoor. In Brussel tref je daardoor veel nationaliteiten, het is zeker een multiculturele stad. Zowel direct ten noorden als ten oosten van het Brusselse centrum is veel bedrijvigheid en zijn er veel kantoren gevestigd. In Brussel wordt zowel Nederlands als Vlaams gesproken, de stad ligt als het ware op de grens van het Nederlandstalige Vlaanderen en het Franstalige deel van België: Wallonië. Opvallend is dat er in geheel Brussel meer Frans dan Nederlands wordt gesproken terwijl Brussel juist in Vlaanderen ligt. In het centrum van Brussel bevinden zich veel cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden met een concentratie rond het Sint-Goriksplein en de Beurs. In de stad vind je zowel oude als moderne architectuur en gebouwen, groot en klein, alle bouwstijlen zie je hier terug.

Historische bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de Grote Markt, de Basiliek van Koekelberg, het Koninklijk Paleis, stadspoort de Hallepoort en de bekende Manneken Pis en het Atomium. Brussel is een cultureel rijke stad en telt opmerkelijk veel musea, een selectie; het Stripmuseum, Magritte museum, Paleis voor Schone Kunsten, Filmmuseum en het Joods museum. Je kunt ook een bezoek brengen aan brouwerij Belle-Vue, bekend van de bieren Lambiek en Kriek-Lambiek. In Brussel bevinden zich veel stadsparken en -tuinen. De kassen van het Koninklijk Paleis zijn een bezoek waard, je kunt er genieten van een prachtige binnentuin.

Het pretpark Walibi ligt niet ver Brussel op zo’n 35 kilometer in het nabijgelegen Wavre. Aan de zuidoostelijke rand van de stad bevind zich een ruim bos, het Zoniënwoud, dit bos is groter dan 4000 hectare. Niet ver ten zuiden van Brussel ligt Waterloo waar Napoleon werd verslagen tijdens de slag om Waterloo. Brussel is een goede winkelstad, je vind er allerlei soorten winkels, de Louizalaan en de Nieuwstraat zijn grote winkelstraten. Typerend zijn producten als chocolade, wafels, friet en bier, Brussel is een Bourgondische stad, eten en drinken is hier belangrijk. Sommige toeristen storen zich aan de bedelaars in de stad. Hotels zijn in Brussel in de overgrote meerderheid.

Wat zeggen bezoekers over

Brussel

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.