Oostenrijk, vier seizoenen vakantieplezier

Redactie - 19 mei 2019

Oostenrijk, vier seizoenen vakantieplezier

Redactie - 19 mei 2019

Oostenrijk is dé bestemming voor veel wintersporters. Maar wist je dat je elk seizoen een heerlijke vakantie kunt hebben in dit land in Centraal Europa. Oostenrijk is ongeveer twee keer de grootte van Nederland, maar de helft zo dun bevolkt. Ruimte dus. Voor prachtige natuur, majestueuze bergen, spiegelende meren en rivieren en steden waar de geschiedenis nog steeds schittert.Actieve vakantie in Oostenrijk wandelen

Prachtige natuur:  wandelen voor iedereen

In de lente, zomer en het najaar is Oostenrijk een wandelparadijs. En niet alleen voor de die-hard hikers, ook als je een korter en gemakkelijker stuk wilt lopen zijn er wandelroutes genoeg, vooral in het oosten van Oostenrijk. Genieten van de prachtige natuur terwijl je ondertussen iets doet aan je conditie. Veel leuker dan een sportschool toch? En wist je dat natuurgebieden Wachau en het Neusiedler Meer op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan?

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/10x-de-mooiste-wandelroutes-van-oostenrijk/”]

Obertauern bidgetproof wintersportbestemmingen Oostenrijk

Majestueuze bergen: skiën op topniveau

Zwarte piste of beginnersklasje. Het maakt niet uit. Skiën of snowboarden is in Oostenrijk altijd op topniveau. De Alpen hebben de meest fantastische wintersportmogelijkheden en ook niet-skiërs of snowboarders zijn dol op dit berggebied. Hoe heerlijk is het om in de verse sneeuw een wandeling te maken of een van de andere buitenactiviteiten te ondernemen die overal in de skigebieden mogelijk zijn of georganiseerd worden.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/5x-veelzijdig-oostenrijk/”]

Beeld: Paul Gilmore via Unsplash

Spiegelende meren en rivieren: water met klasse

In de Donau kun je bij een aantal oevergebieden zoals Badeplatz Ardagger heerlijk baden en zwemmen. Wil je iets bijzonders zien? Ga dan naar Schönbühel-Aggsbach en zie hoe de rivier hier bergopwaarts stroomt. In het Neusiedler Meer, dat voor een deel ook in Hongarije ligt, in Karinthië en de Traunsee ten oosten van Salzburg vind je de meest fantastische watersportmogelijkheden: vissen, duiken, zeilen, zwemmen en zelfs surfen. En heb je dorst? Dan kun je in de meeste meren gewoon je hoofd naar beneden doen voor een lekkere slok want volgens de Oostenrijkers is het water van de meren ‘drinkwaterkwaliteit’. Heb je trouwens ooit gehoord van de Krimmler Wasserfälle? Om deze hoogste waterval (380 meter) van Europa te zien moet je naar het dorpje Krimml in het nationale park Hohe Tauern.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/voorbereiding/wat-heb-ik-allemaal-nodig-voor-een-vakantie-naar-oostenrijk/]

Metelkova in Ljubljana

Schitterende steden: historie en chique vermaak

Ah… Wenen. Een van de meest romantische steden van Europa. De stad van keizerin Sissi en de componisten Mozart en Beethoven. De stad met prachtige historische gebouwen en kastelen, maar ook met moderne en chique winkelstraten. De geschiedenis van Sissi komt tot leven in Schloss Schönbrunn waarin ook het Sissimuseum is gehuisvest. Muziek van de componisten hoor je in de Weense Staatsopera en winkelen op chique, of gewoon etalages doe je in de Mariahilfer Strasse. En als je toch in Wenen bent kun je het Hundertwasserhaus van de Oostenrijkse kunstenaar/architect Friedensreich Hundertwasser niet overslaan. In Salzburg kom je in de winkelstraat Getreidegasse weer een componist tegen. Wolfgang Amadeus Mozart is op 27 januari 1756 in een huis in deze straat geboren.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/voorbereiding/heb-ik-een-vignet-nodig-in-oostenrijk/]

Nog accommodatie nodig in Oostenrijk? We maken de keus makkelijk met deze zes tips.

Camping Am Waldbad Hotel Die Sonne Vakantiepark Landal Bad Kleinkirchheim
Seecamping Mössler Hotel Bon Alpina Vakantiepark Landal Hoch Montafon

Wat is voor jouw reden om naar Oostenrijk op vakantie te gaan?