Je bent zover: je gaat het doen! Een visit richting the city that never sleeps. Hosanna en holadijee alom. Maar waar begin je? Wat moet je zien? Waar slaap je? Hoe pak je het aan? Vrees niet, dit is de NYC guide voor beginners.

Beeld: Unsplash

Empire State building

Of je het nu overdag doet of als het donker is: dit is de beste manier om voor het eerst kennis te maken met Manhattan. Pas als je de volledige grootsheid van de stad in al haar glorie hebt mogen ervaren, dan weet je waar je mee van doen hebt. Ga eerst eens met de lift naar de 127ste verdieping en lever je over aan het uitzicht. Pas dan kun je verder naar level 2. Ok?

Beeld: Unsplash

Vrijheidsbeeld

Ze is het ultieme Amerikaanse symbool. En behoorlijk indrukwekkend als je haar voor het eerst in de verte ziet opdoemen. Het voordeel aan het vrijheidsbeeld is dat je haar vanaf alle hoeken van lower Manhattan en het daar gelegen Battery park kunt zien. Dat scheelt je een uren durende rondvaart, waardoor je tijd overhoudt voor andere dingen. Geloof ons, het is de beste keuze die je kunt maken.

Beeld: Unsplash

Fietsen door Central park

Denk het Vondelpark in Amsterdam, maar dan net even zes slagen groter. Het park strekt zich vier kilometer uit, van 59th tot 110th street. Films, commercials, modeshoots: Central park has seen it all. Met de fiets kun je het helemaal rond fietsen. Leuke tip: shop een broodje bij Wholefoods en stop onderweg voor een picknick. Het ultieme vrije gevoel!

Times square

Indrukwekkend? Ja! Moet je het gezien hebben? Ja! Moet je er langer dan een half uur blijven? Zeker niet. Het is ook prima om er tijdens de hop on hop off tour langs te rijden en je te vergapen aan alle billboards. Je kijkt gegarandeerd je ogen uit. Be prepared to be overwhelmed.

Beeld: Unsplash

Brooklyn Bridge

Nog zo’n landmark. En nog zo’n fotogenieke plek: de Brooklyn bridge. Hij verbindt lower Manhattan met Brooklyn over de Hudson river. Hoe verder je richting Brooklyn gaat hoe overweldigender het uitzicht op de wolkenkrabbers. Eenmaal in Brooklyn Bridge park moet je even naar Jane’s Carousel. De oude draaimolen uit 1922 steekt prachtig af tegen de strak glazen overkapping die er in de moderne tijden overheen gezet zijn. Het grote voordeel: je kunt tijdens elk weertype een ritje maken.

Soho

Het waren ooit letterlijk de achterbuurten van de stad. Op Broadway, aan de voorkant lagen alle grote department stores, aan de achterkant werden de winkels bevoorraad door vrachtwagens met ronkende motoren. Het was er donker, ruig en soms ook flink gevaarlijk. Inmiddels is Soho een van de rijkste buurten van heel Manhattan. In de pakhuizen wonen de rijksten der aarde, in de boetieks liggen de mooiste spullen, in de restaurants eet je de lekkerste gerechten. Bovendien zijn de straten door Instagrammers het meest gefotografeerd van heel NYC. En geef ze eens ongelijk: Soho is gewoonweg prachtig!

Williamsburg

Ooit woonden hier armlastige kunstenaars in lege pakhuizen, inmiddels is het de plek van street art, koffiezaakjes en tweedehands boetieks. Williamsburg in Brooklyn is officieel dé hipsterwijk van New York. Je kunt hier een tour volgen langs de belangrijkste street art, maar wandelt net zo goed de perfecte lunchtent binnen. In Williamsburg moet je gewoon verdwalen.

Heb jij nog goede tips voor een trip naar New York? Laat het hier weten!

Stem op jouw favoriete reisorganisatie en maak kans op een boodschappenpakket t.w.v. €2.000! stem nu button

Suzanne

Redacteur

30 januari - 2019

Reacties