In het noorden van ons land zijn ze er met kerst al vroeg bij. De eerste kerstmarkten in Friesland vinden al begin december plaats. Dat is genieten! Zoover zet de leukste kerstmarkten in Friesland voor je op een rij. Dan hoef jij alleen nog maar te kiezen.

Kerstmarkten in Friesland 2

Kerstmarkt bij Zus op Terschelling

Kerst op Terschelling is altijd een goed idee. Je geniet hier in alle rust van de feestdagen en er is ontzettend veel leuks te doen! Op 7 december wordt er rondom het huis van Zus Kooijman aan de Longway 1 een leuke kerstmarkt georganiseerd. Op Tweede Kerstdag vindt er elk jaar een gezellige wandeltocht van tien kilometer plaats in West-Terschelling met hapjes en drankjes onderweg. Wil je tijdens de kerstvakantie op Terschelling verblijven? Kies dan voor Hotel WestCord Hotel Schylge of Aparthotel WestCord Boschrijck. Twee hotels met een hele goede service en een prachtige ligging. Jouw kerst wordt er een voor in de boeken.

Wanneer: zaterdag 7 december van 14.00 tot 17.00 uur
Toegang: gratis

Kerstmarkt in de Blokhuispoort

Wow, op zo’n gave locatie heb je nog nooit een kerstmarkt gezien. In Leeuwarden is de kerstmarkt elk jaar in de gevangenis. Twee dagen lang kun je hier struinen tussen ruim vijftig kramen vol zelfgemaakte kerststukjes, kaarsen, kleding en veel meer. Voor de kinderen is er een kindercircus. Uitgeshopt? Wandel dan door de straten van Leeuwarden en eindig de dag in een van de vele restaurants in het centrum. Slapen doe je in Hotel Oranje Leeuwarden. Dit hotel krijgt van jullie namelijk de allerhoogste score.

Wanneer: zaterdag 7 december van 11.00 tot 21.00 uur en zondag 8 december van 11.00 tot 19.00 uur.
Toegang: gratis

Kerstmarkten in Friesland 1

Kerstmarkt Noflik Drachten

Drie dagen lang is het feest op het Raadhuisplein in Drachten. Van vrijdag tot en met zondag vindt er een leuke kerstmarkt plaats met kerstmuziek en tientallen kraampjes. Heb je niet genoeg aan één dag in Drachten? Na een flinke shopsessie duik je je heerlijke hotelbed in van Hotel Van der Valk Drachten. De volgende dag kun je er weer uitgerust tegenaan.

Wanneer: vrijdag 20 december van 17.00 uur tot 21.00 uur, zaterdag 21 december van 09.30 uur tot 17.00 uur en zondag 22 december van 12.00 tot 17.00 uur.
Toegang: gratis

Kerstmarkt Beetsterzwaag

De kerstmarkt in Beetsterzwaag is elk jaar weer een van de eerste in de provincie. Een van de eerste en een van de leukste kerstmarkten in Friesland. Het fijne aan de kerstmarkt in Beetsterzwaag is dat er niet alleen kerstartikelen verkocht worden, maar ook alle plaatselijke horeca-ondernemers meedoen. Zij zetten de lekkerste kleine gerechten voor je klaar. Beetsterzwaag is een klein dorp, maar met een fantastisch hotel, namelijk Hotel Landgoed Lauswolt. Overweeg je de kerstmarkt te bezoeken, zet dit hotel dan bovenaan je lijstje!

Wanneer: woensdag 11 december van 13.00 uur tot 21.00 uur.
Toegang: gratis

Uitgelichte berichten

Eleni

Redacteur

1 december - 2019

Reacties