Dit Zijn De Mooist Verlichte Steden Van Europa

Redactie - 18 november 2016

Dit Zijn De Mooist Verlichte Steden Van Europa

Redactie - 18 november 2016

De ‘R’ zit weer in de maand! Dat betekent lange, donkere avonden. En prachtig verlichte en versierde steden. Dus ben je nog op zoek naar een bestemming voor een stedentrip in de winter? Lees dan snel verder en ontdek waar je de mooiste lichtjes van Europa kunt bewonderen. Zoek je het iets dichter bij huis? Wij hebben ook de mooist verlichte steden van Nederland voor je uitgelicht.

praag verlicht

Wandeltocht door verlicht Praag

Praag wordt ook wel ‘De Gouden Stad’ genoemd en dat is niet zonder reden. De historische plaats wordt doorkruist door de Moldau. Vanaf de beroemde Karelsbrug die over de rivier loopt, heb je een prachtig uitzicht over de Tsjechische hoofdstad. Een wandeling over deze brug in de avonduren is een aanrader: de gebouwen aan de Moldau worden wonderlijk verlicht door de zeer verfijnde lichtplannen.

Praag is zo mooi verlicht, dat er zelfs wandeltochten worden georganiseerd. Een professionele gids leidt je langs de meest bijzondere plekken. Zo wandel je langs de mysterieuze Burcht van Praag. Overdag kan het hier best druk zijn, maar in de avonduren heb je alle ruimte om te genieten van het verlichte eeuwenoude gebouw. En natuurlijk wordt de Krizik Fontein niet overgeslagen. ‘s Avonds wordt hier een spectaculaire lichtshow op muziek gehouden.

parijs verlicht

[article href=”http://weblog.zoover.nl/tips/de-meest-kerstsfeerverhogende-vakantieparken-voor-de-feestdagen/”]

Lichtstad Parijs

In dit rijtje mag de ‘Lichtstad’ niet ontbreken! Parijs heeft zijn bijnaam te danken aan de verlichting die de stad ‘s avonds en ‘s nachts een schitterend beeld geeft. Duizenden lampjes zorgen ervoor dat de avond het beste moment is om de Franse hoofdstad te verkennen. Fijn bijkomend voordeel: alle lichtjes maken de stad ook een stuk veiliger. Zo kun je met een gerust hart door de goed verlichte parken wandelen in het donker.

Wie niet bij de Eiffeltoren is geweest, is eigenlijk niet echt in Parijs geweest. Deze bezienswaardigheid is overdag al bijzonder, maar wordt een echte eyecatcher in de avonduren. De toren wordt verlicht met een prachtige gouden kleur. En elk uur verschijnt er een spetterende show van sprankelende lichtjes. Dit spektakel mag je zeker niet missen! En je hebt er genoeg tijd voor: in de wintermaanden verschijnt de show iedere avond tot 01:00 uur ‘s nachts.

londen verlicht

Lichtjes in Londen

Wie van lichtjes houdt, moet zeker een trip naar Londen maken. Begin november wordt het kerstseizoen hier officieel geopend in Oxford Street. De opening staat volledig in het teken van het aansteken van de kerstverlichting. Dit grootse evenement trekt jaarlijks duizenden vakantiegangers uit binnen- en buitenland. Ook voor de Londenaren is het zeker een van de hoogtepunten van het jaar. Koop een ticket voor de openingsavond van Oxford Street Christmas Lights om verzekerd te zijn van een plekje bij het evenement. Geen tijd om in november naar deze Engelse stad te gaan? Geen probleem, je bewondert de kerstverlichting elke avond in Oxford Street tot begin januari.

Ben je nog op zoek naar een leuk hotel voor je stedentrip naar Londen? Kijk dan eens naar Hotel H10 Waterloo. Vanuit je kamer aan de achterzijde van het hotel kijk je uit op het beroemde London Eye. Een beter uitzicht op de Londense lichtjes kun je niet wensen.

barcelona verlicht

Magisch verlichte fontein in Barcelona

Font Magic is het verlichte hoogtepunt van Barcelona. Deze ‘magische fontein’ wordt wel een van de mooiste ter wereld genoemd. In 1992 heeft de fontein een enorme opknapbeurt gehad. Sindsdien is het een van de grote toeristische trekpleisters van Spaanse stad. Je kunt natuurlijk overdag een bezoek brengen aan de fontein, maar deze komt in de avond pas echt tot leven.

‘s Avonds brengt de fontein elk half uur een schitterende watershow met licht en muziek. En niet alleen bij Font Magic is bijzondere verlichting te zien. De hele straat wordt een spectaculair waterballet. Alle kleine fonteinen in de buurt worden namelijk ook kleurrijk verlicht. Zorg dat je op tijd aanwezig bent, je zal zeker niet de enige zijn die alle lichtjes wil bewonderen!

[article href=”http://weblog.zoover.nl/bijzonder/dit-zijn-de-mooist-verlichte-steden-van-nederland/”]

boedapest verlicht

Fietsen door verlicht Boedapest

De laatste mooi verlichte stad die we je zeker niet willen onthouden is Boedapest. De meest bijzondere manier om de lichtjes van de Hongaarse hoofdstad te ontdekken is op de fiets. Komt dat even goed uit voor ons Hollanders!

In de avonduren rijd je samen met een gids langs de mooiste plekken van de stad. Zo kom je langs het Vrijheidsplein Szabadsag Tèr, fiets je over de Vrijheidsbrug en race je door de straten van de Joodse Wijk. De fietsen zijn volledig aangepast op de nacht met goede verlichting. En om veilig op pad te gaan, kun je een helm en een reflecterend veiligheidsvestje huren.

Na een flinke work-out is niets fijner dan neerploffen in een heerlijke hotelkamer. In Hotel Corinthia kom je helemaal tot rust. Deze accommodatie is onlangs volledig gerenoveerd en dat is zeker te merken! Vakantiegangers beoordelen dit hotel zelfs met een 9,4 op Zoover.nl.

Welke verlichte stad in Europa heb jij wel eens bezocht? Laat het ons weten in de reacties of laat een review achter op Zoover.nl!