De Europese steden met het allerbeste weer, dit zijn ze!

Redactie - 20 juli 2019

De Europese steden met het allerbeste weer, dit zijn ze!

Redactie - 20 juli 2019

Nog een beetje aan het twijfelen over een bestemming voor je stedentrip? Check de top-10 voor het allerbeste weer in steden in Europa!

Beste weer stedentrip

Beeld: Unsplash | A.L.

De top-10 van steden met het allerbeste weer is gebaseerd op de European Weather Award. Per stad werd gekeken naar het algemene weercijfer en, heel belangrijk bij een stedentrip, het terrasweer. Veel zon en weinig wind? Hoger in de ranglijst!

And the winner is… Valencia!

De onbetwiste koploper van de ranglijst is Valencia. Met het hele jaar door veel zon en een verkoelend briesje heeft deze stad de strijd gewonnen! Zin om meteen op stedentrip te gaan? Boek een nachtje weg in Hotel Primus Valencia (Zoover score: 8) of Hotel Expo (Zoover score: 7,7).

Ook Alicante doet het als tweede op de lijst goed. De Spaanse steden danken het mooie weer aan de perfecte ligging langs de Spaanse Costa. De zon in combinatie met de wind vanaf de Middellandse Zee is ideaal.

Athene

Beeld: Unsplash | Arthur Yeti

Nummer 3 tot met 6

Athene heeft waarschijnlijk juist wat puntjes aftrek gekregen voor de extreme hitte in de zomer. Dertig graden en struinen door smalle steegjes… niet zo fijn! Deze stad kun je dus beter in het voor- of najaar bezoeken.

Op plek 4 en 5 staan weer twee Spaanse steden: Malaga en Sevilla. Marleen maakte een heerlijke stedentrip naar deze laatste stad: ‘De stad is groot genoeg om je bezig te houden maar klein genoeg om alles lekker te voet te doen. Overal staan leuke tapas barretjes met mooie terrassen waar je heerlijk met een koud drankje je voeten even kunt laten rusten!

De zesde plaats op de ranglijst is gereserveerd voor het Italiaanse Rome met een dikke 8,7 als weercijfer in de zomer.

Milaan

Beeld: Unsplash | Joseph Pearson

7 tot en met 10

Spanje blijft maar scoren in de lijst. Plek 7 en 8 worden bezet door Ibiza-stad en Madrid. Ook volgens reviewer Nerci is de Spaanse hoofdstad een heerlijke plek om te vertoeven: ‘Pak je koffers in en gaan! Madrid is een GE-WEL-DIGE stad. Leuke sfeer, de mensen zijn heel aardig en sociaal. Het eten daar is verrukkelijk. Ga er naartoe om het zelf te ervaren!

Het Portugese Faro heeft nog net de negende plek kunnen bemachtigen. En last but not leastMilaan is de hekkensluiter van de top-10 van Europese steden met het beste weer voor een stedentrip. Een stad die heel veel te bieden heeft en die je het best kunt verkennen met de metro of je eigen huurauto. Kies voor een knalrode huurauto in Milaan hier en cross dwars door de stad!

Top 10 Europese steden meeste zon