Aanrader: actieve vakantie op Zakynthos

Redactie - 26 juni 2019

Aanrader: actieve vakantie op Zakynthos

Redactie - 26 juni 2019

Het zijn de Zoover Vakantieweken! Tijdens deze campagne zetten we de populairste vakantielanden voor je op een rij. Deze week zetten we Griekenland in de spotlights. Extra mooi: jij maakt kans op een reischeque t.w.v. €400 bij het schrijven van een review.

Zakynthos heeft fantastische stranden, maar misschien houd jij wel helemaal niet van hele dagen bakken in de zon. Moet je Zakynthos dan maar afschrijven als vakantiebestemming? Zeker niet! Van quadrijden tot duiken, op dit Griekse eiland vier je makkelijk een actieve zomervakantie vol avontuur.

Duiken en snorkelen op Zakynthos

Voor een kleurrijke onderwaterwereld hoef je niet af te reizen naar het Great Barrier Reef. De wateren rond Zakynthos barsten ook van het onderwaterleven. De zee is kraakhelder en dat maakt het extra makkelijk om Caretta-Caretta-schildpadden te spotten, net als octopussen, zeesterren, barracuda’s en talloze vissoorten. Je kunt al dit moois van dichtbij bewonderen als je gaat duiken. Ben je daar geen fan van, doe dan je flippers aan, zet duikbril plus snorkel op en plons zo de azuurblauwe zee in. Het eilandje Marathonissi (bijnaam: Schildpaddeneiland) is een geweldige snorkelspot.

Te paard langs de kusten van Zakynthos

Gek op paardrijden? Op Zakynthos maak je de mooiste paardrijtochten en ook als beginner kun je hier prima terecht. Kies voor een makkelijke route langs de prachtige stranden van Laganas of Kalamaki, of zoek het avontuur op in de bergen van Zakynthos. Vanaf de bergtoppen heb je een prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee en ruige kust. Bij sommige tours kun je zelfs in zee zwemmen, mét paard! Hoe gaaf is dat!

Mountainbiken door de bergen

Wil je lekker actief zijn en al die Griekse culinaire hoogstandjes eraf trainen? Huur dan een mountainbike en fiets de bergen in. Hier trekken niet alleen de mooiste, ruigste berglandschappen aan je voorbij, maar je gaat ook door sfeervolle, traditionele dorpjes. Ben je een luie fietser, maar wil je toch meer van Zakynthos zien? Huur dan een e-bike of een toerfiets en houd je bij fietsroutes die het bergachtige binnenland van Zakynthos overslaan.

Race met een quad over Zakynthos

Wil je meer zien van Zakynthos dan alleen je hotel, dan is eigen vervoer noodzakelijk. Een auto is natuurlijk altijd handig, maar het is ook gaaf om een dagje met een quad rond te racen. Je kunt hem op verschillende plekken huren en zelf op pad gaan, of een georganiseerde tour boeken. Waar je ook voor kiest: kijk wel een beetje uit. Zakynthos is een ruig eiland en de wegen zijn niet altijd in topconditie.

Hiken naar de top van Mount Skopos

Het is een pittige klim van Argassi naar de top van Mount Skopa (ruim drie uur heen en terug), maar dan heb je ook wat. Niet alleen prachtige uitzichten over het hele eiland, maar ook de kans om het prachtig gerenoveerde Skopiotissa-klooster te bewonderen. Vlakbij het klooster vind je een cafeetje waar je een koud drankje, ijs en zelfs wat simpele snacks kunt kopen. Welverdiend na een uitdagende hike! Argassi heeft verschillende mooie hotels, waaronder Hotel Contessa, door jullie geroemd om de relaxte sfeer.