Kindvriendelijke wandelroutes in Zwolle

Redactie - 13 oktober 2017

Kindvriendelijke wandelroutes in Zwolle

Redactie - 13 oktober 2017

Computerspelletjes en iPad’s aan de kant: klimmen, klauteren en wandelen zul je! Vandaag staat er een wandelroute in Zwolle en omgeving op het programma. In de stad en in het Vechtdal vind je kidsroutes en beleefpaden die van wandelen een groot avontuur maken. Wij tippen er vijf.

wandelen met kinderen in Zwolle

Volg het Blauwvingerspoor in Zwolle

De geschiedenis van de stad Zwolle is natuurlijk reuze interessant, al helemaal als je hem aan de hand van een speurtocht ontdekt. Het Blauwvingerspoor is een speurtocht voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Leuk: de speurtocht is afgestemd op de stadswandeling ‘Sporen van Blauwvingers’ voor volwassen, dus samen ontdek je alles over de stad. De speurtocht haal je voor €3,95 bij boekwinkel Waanders In de Broeren in het centrum van Zwolle. Na een dag wandelen toe aan dineren en logeren? Bij Hotel de Koperen Hoogte kan het allebei.

wandelroute in Zwolle

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/wandelen-in-overijssel-top-3-bestemmingen/”]

Bewandel het Wolvenspoor in Ommen

Een leuke en spannende wandelroute voor kinderen die van avontuur houden vind je in Ommen. De kids wanen zich een echte wolf en leren door knaag- en voetsporen te volgen, alles over het leven van wolven, terwijl de ouders alleen maar oog hoeven te hebben voor de mooie natuur. De kinderwandelroute Het Wolvenspoor koop je voor €5,95 bij Restaurant De Bootsman in Stegeren, tevens het startpunt van de 2,5 kilometer lange route.

Wolvenspoor - wandelroute in Zwolle

Wolvenspoor | Beeld: vechtdaloverijssel.nl

Zoek Knof de Pad in Hardenberg

Knof de Pad is een speurtocht van 1,5 uur voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Tijdens deze tocht hebben de kids een belangrijke missie: de vermiste kok Knof van Bospaviljoen De Rheezerbelten terugvinden. Dit doen ze door het spoor van hand- en voetafdrukken van de verdwenen pad te volgen. Een rugzakje met het opdrachtenboekje en andere benodigdheden koop je voor €5,95 bij restaurant De Rheezerbelten in Harderberg. Blijven slapen kan in het gelijknamige hotel.

Knof de Pad - wandelroute Harderberg

Knof de Pad | Beeld: rheezerbelten.nl

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/wandelen-hond-nederland-mooiste-routes/”]

Speel in het Hol van de Leeuw in Lemelerberg

Klimmen, klauren en slingeren. Het Hol van de Leeuw is een speelbos in het Landschap van Overijssel. De kleinsten verkennen hier spelenderwijs de omgeving. Nog even aan de wandel? Volg de 4 kilometer lange wandelroute ‘Spoor van de Leeuw’ die voert over de heide en door het bos van Lemelerberg in Lemele.

Op avontuur met Bas de Das in Balkbrug

Het Speelnatuurpad in Balkbrug is een vrij toegankelijk speel-, ontdek- en belevingspad. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen via de paaltjes van Bas de Das de route volgen en kennis maken met een groot vogelhuis, verstopplekken van verschillende dieren, een insectenmuur en een levensgrote Koolmezenkast. Leuk detail: het pad is samen met kinderen uit Balkbrug gemaakt. Startpunt is Bezoekerscentrum De Wheem in het Reestdal.

Kidsroute Bas de Das

Bas de Das | Beeld: tuinenvlinder.nl

Ken jij nog een leuke wandelroute in Zwolle en omgeving? Tip ‘m in de comments!