Parkeren bij Schiphol? Zo bespaar je op parkeerkosten!

Redactie - 18 april 2022

Parkeren bij Schiphol? Zo bespaar je op parkeerkosten!

Redactie - 18 april 2022

We reizen natuurlijk graag. Heerlijk eropuit naar een van de Griekse eilanden, een zonnige citytrip naar Barcelona of cultuur snuiven in het mooie Dubai. Wie droomt daar niet van? Maar na het boeken van je vlucht kom je voor verrassend hoge kosten te staan: de parkeerkosten bij Schiphol. Deze kunnen net zo hoog uitvallen als die van je vliegticket. Wist je dat je al gauw 44-63% kunt besparen op parkeren bij het vliegveld? Parkos is vergelijker van parkeerplaatsen bij het vliegveld en helpt jou graag bij het vinden van een goedkope en betrouwbare parkeerplaats bij Schiphol. Je leest er meer over in dit blogartikel ‘Parkeren bij Schiphol? Zo bespaar je op parkeerkosten!’.

Alternatieve parkeerplaatsen bij Schiphol

‘Hoe kan het dat je via Parkos zoveel goedkoper kunt parkeren?’, denk je misschien. Het antwoord is alternatieve parkeeraanbieders. Wanneer je gaat vliegen, zit je niet vast aan de parkeerplaatsen van de officiële luchthaven. De vraag naar goedkopere en kwalitatieve parkeeropties stijgt al jaren. Om die reden zijn door de jaren heen diverse bedrijven gestart met het aanbieden van shuttle en valet parkeerdiensten rondom Schiphol. Parkos vergelijkt deze parkeerdiensten op haar platform. Zo kun jij op een overzichtelijke manier de parkeerplaats naar jouw wensen boeken.

 

Parkeren bij Schiphol? Zo bespaar je op parkeerkosten!

GPS controle

Je auto is een kostbaar bezit. Daarom is veiligheid en betrouwbaarheid een speerpunt van Parkos. Sinds 2019 controleert Parkos parkeerbedrijven regelmatig door middel van Mystery Guests. Tijdens het proces wordt er een GPS tracker in de auto geplaatst. De GPS monitort de locatie waar de auto zich bevindt. Op afstand kan er vervolgens in de gaten worden gehouden of de auto op de afgesproken locatie blijft staan. Handig voor als je gekozen hebt voor valet parking of ervoor kiest om je autosleutel bij de shuttledienst achter te laten. Op deze manier waarborgt Parkos de kwaliteit van de parkeeraanbieders op het platform.

Parkeren bij Schiphol? Zo bespaar je op parkeerkosten!

Vind je ideale parkeerplek bij Schiphol

 • 23 parkeeraanbieders
 • 5000 parkeerplekken
 • Valet en shuttle opties
 • Overdekte plaatsen beschikbaar
 • Elektrisch laden beschikbaar

Valet en Shuttle parkeren

Wil je via een alternatieve parkeeraanbieder parkeren bij Schiphol? Dan kun je kiezen uit twee parkeeropties: shuttle parkeren en valet parkeren. Bij shuttle parkeren rijd je direct naar het parkeerterrein, waarna de gratis shuttledienst je naar de luchthaven brengt. De diverse parkeerterreinen liggen op 4 tot 20 minuten rijden van de luchthaven. Als je kiest voor een parkeerplaats op verdere afstand, dan vermijd je de drukke wegen rondom Schiphol.

Bij valet parkeren rijd je direct naar de vertrekhal. De parkeermedewerker parkeert vervolgens de auto op het parkeerterrein van de parkeeraanbieder. Valet parkeren geeft meer comfort. Je bent geen tijd kwijt aan transfers, je bent niet afhankelijk van shuttlebussen en je hoeft niet met je zware reiskoffer in een shuttle bus. Bij terugkomst wordt je auto weer netjes naar de vertrekhal gebracht zodat je gemakkelijk en snel naar huis kunt rijden.

Parkeren bij Schiphol? Zo bespaar je op parkeerkosten!

Parkeren bij Schiphol? Zo bespaar je op parkeerkosten!

Kwaliteit staat voorop

 • Persoonlijk geïnspecteerde parkeerplaatsen
 • GPS geverifieerde valet parkings
 • Klanten beoordelen Parkos gemiddeld met een 4,4/5
 • Klanten beoordelen parkeeraanbieders bij Schiphol gemiddeld met een 8,9/10

Drukte in het hoogseizoen

Schiphol is één van de drukste vliegvelden van Europa. In 2022 worden er tot 60 miljoen passagiers verwacht. Er zijn dus behoorlijk wat parkeerplaatsen nodig. Alternatieve parkeerplaatsen zijn een goede uitkomst voor dure parkeerplaatsen bij de officiële parkeerterreinen. Afhankelijk van je wensen bespaar je 44-63% op 2 weken parkeren. Daarnaast zijn er ook meer keuzemogelijkheden. Zo kun je kiezen voor overdekt parkeren, sleutel achterlaten, autowas-pakketten, elektrisch opladen, faciliteiten zoals toiletten en welkomstdrankjes en kinderzitjes voor shuttlebussen. In het hoogseizoen zullen er minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Wil jij ruime een keuze hebben uit parkeeropties? Dan raden wij je aan om je parkeerplaats vroeg te boeken. Parkos heeft meer dan 12.750 reviews en klantenervaringen voor parkeren bij Schiphol, wat helpt bij het maken van een keuze.

Beste prijzen in hoog- en laagseizoen

 • Parkeren vanaf €3,50 per dag
 • Tot 63% goedkoper dan officiële parkeerterreinen
 • Omboeken en annuleren is altijd gratis tot 24 uur van te voren

Parkeren bij Schiphol

Ben jij op zoek naar een parkeerplaats bij Schiphol of gewoon benieuwd naar hoeveel jij kunt besparen op parkeerkosten bij vliegvelden? Bekijk dan de parkeren bij Schiphol pagina op Parkos. Vul je reisdata in en krijg een overzicht van alle beschikbare parkeeropties. Gebruik de filters voor specifieke wensen zoals valet, shuttle, sleutels achterlaten, ter plekke betalen en elektrisch laden.