Wat is een adults only vakantie?

Redactie - 4 januari 2023

Wat is een adults only vakantie?

Redactie - 4 januari 2023

Wat is een adults only vakantie? Dat leggen we graag aan je uit! De belangrijkste kenmerken van een adults only vakantie zijn:

  • Er geldt een minimale leeftijd
  • Je vakantie staat in het teken van rust en ontspanning

Bij een adults only vakantie draait het niet altijd om het vermijden van kinderen, maar meer om een toevluchtsoord weg van lawaai en haast. Bij adults only accommodaties worden vakantiegangers onder een bepaalde leeftijd niet toegestaan. Deze leeftijdsgrens kan 16, 18 of zelfs 21 jaar zijn. Het is dus verstandig om dit te checken voordat je boekt, mocht je van plan zijn om met een tiener of jongvolwassene op vakantie te gaan.

Vakantie vieren bij een adults only resort

Adults only accommodaties worden voornamelijk bezocht door stellen die graag een ultiem romantische vakantie vieren, vakantiegangers die het dagelijkse gezinsleven even willen onderbreken of vakantiegangers die geen kids hebben en de voorkeur geven aan een vakantie zonder kinderen om zich heen. Elke adults only accommodatie is anders, net als iedere adults only vakantie. Sommige accommodaties zijn levendig met veel activiteiten en andere resorts zijn juist heel rustig en romantisch. Hoe dan ook: een adults only accommodatie staat meestal garant voor een luxe vakantie waar geen kinderen rondrennen bij het zwembad en bommetjes maken, waardoor jij met een natte handdoek zit.

Helemaal voor jou

Oké, helemaal voor jezelf heb je een adults only accommodatie natuurlijk niet. Het is geen privé-eiland. Maar: adults only accommodaties hebben geen kinderanimatie of een kidsgedeelte. Dat betekent dat het zwembad, de eetzaal, entertainmentruimte en het fitnesscentrum puur en alleen gericht zijn op volwassenen. Vergeet de gekke themarestaurants met kipnuggets of lawaaiige kinderactiviteiten terwijl jij van je cocktail probeert te genieten. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom volwassenen kiezen voor een adults only verblijf, ze kunnen echt tot rust komen tijdens hun vakantie.

De voordelen van een adults only vakantie

Stel je voor… Je staart over de rand van het infinity zwembad naar de ondergaande zon. Geen bommetjes, geen lawaai, alleen jij en je geliefden. Yoga bij zonsopgang? Ja, graag! Dat extra glas wijn tijdens een romantisch diner bij kaarslicht? Geen probleem! Voel je niet schuldig, je verdient het! Of je nu kinderen hebt of niet, iedereen heeft af en toe een relax vakantie nodig.

Je kunt uitslapen, je hoeft geen strandtas mee te slepen met speelgoed en luiers, je vakantie-outfit zit niet bij voorbaat al onder resten van ligakoeken en je kan echt even helemaal aan jezelf denken.

Let op! Bij sommige adults only hotels is ‘kleding optioneel’ maar dat staat er in de meeste gevallen heel duidelijk bij.

Top drie adults only accommodaties

Heb jij zin om er even heerlijk tussenuit te gaan met je partner of vrienden? Zoover heeft een paar heerlijke adults only accommodaties waar je weer helemaal tot rust kan komen! Zoals Corallium Dunamar by Lopesan Hotels op Gran Canaria. Hier wordt het gegarandeerd genieten met ze tweeën. Wil je liever iets verder van huis? Kies dan bijvoorbeeld RIU Karamboa op het tropische Kaapverdië. Ook in het altijd zonnige Egypte zijn genoeg adults only accommodaties te vinden, waaronder Albatros Royal Grand Sharm.