Dit zijn de 23 beste campings aan zee in Nederland

Veerle - 7 april 2026

Dit zijn de 23 beste campings aan zee in Nederland

Veerle - 7 april 2026

Zon, zee en kamperen… Wat wil je nog meer? Nederland heeft een schat aan prachtige campings aan de kust die je niet wilt missen! In deze blog ontdek je de 23 beste campings aan zee, zorgvuldig geselecteerd op basis van de hoogste reviewscores. Of je nu houdt van luxe of knusse tentjes, er is voor ieder wat wils. Laat je inspireren en plan jouw volgende avontuur aan de Nederlandse kust!

De Kiekendief
1. Vakantiepark Duinzicht

"Wat voorheen een camping was wordt nu in fases omgetoverd tot een mooi vakantiepark met chalets. Op loop- en/of fietsafstand strand, wandelpaden, en 2 fijne grote supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Geen winkeltje op het park maar met 2 grote supermarkten waar je afbakbroodjes koopt en een oven in je chalet geen enkel probleem. Fietsen en wandelen als activiteit, maar ook Middelburg en Vlissingen als leuke steden op korte afstand. Het park heeft leuke nieuwe faciliteiten voor kinderen en er is een restaurant aanwezig. Ook fijne restaurants in de directe omgeving. Wij verbleven in chalet plaats nummer 142. Een mooi nieuw chalet, enorm gezellig ingericht. Van alle gemakken voorzien (TV, airco, oven). Een ruim, goed terras bij het chalet met veel privacy en goede zonligging. Wij komen zeker terug!" - Esmeralda

Minicamping en B&B Sint Anthonijshoek
2. Minicamping en B&B Sint Anthonijshoek

"Superfijne studio, comfortabel en efficiënt ingericht. Leuke ontvangst met gebak op aanrecht en muesli. Yoghurt en eitjes in de koelkast. Heerlijke bedden , mooi modern ingericht." - Mieke

Minicamping Houtenburg
3. Minicamping Houtenburg

"Mooie grote plaatsen. Anneke en echtgenoot zeer betrokken met hun gasten. Het was voor ons de eerste keer op deze camping, maar zeker niet de laatste keer." - Marinette

Minicamping de Vuurtoren
4. Minicamping de Vuurtoren

"Geweldig camping, prima ligging tot dorp en zee. Héél vriendelijk en behulpzaam, echt een aanrader." - Anton en Riny

Janse
5. Janse

"Vriendelijke camping beheerder ook het personeel is vriendelijk. Schone camping met uitstekend sanitair gebouw, altijd keurig schoon. Mooie groene plaatsen, een mooie speeltuin en speelveld boven. Bij Janse kunnen kinderen fijn spelen, erin ook boekenleen. Camping ligt dicht bij het strand." - Lucie

Strandappartementen De Vrijheid
6. Strandappartementen De Vrijheid

"Vlakbij het mooiste strand van Nederland liggen deze mooie appartementen met alle voorzieningen om een mooie tijd te beleven. Er even tussenuit, niet twijfelen en naar De Vrijheid rijden. Met een breed scala aan activiteiten in de buurt zowel voor jong als oud maar vooral het prachtige strand zo dichtbij is dit zeker voor herhaling vatbaar." - Alain

De Duinkant Terschelling
7. De Duinkant Terschelling

"zeer nette camping ook voor campenaars is het zeer goed toeven. je zit zo in duinen en ook zo op de bosplaat en een klein stukje verder zit je bij heart break hotel heerlijk aan de chocomelk met een dot slagroom en een stukje cranberry gebak. geweldig om te ervaren." - familie van den Heuvel

Boerderijcamping De Hal
8. Boerderijcamping De Hal

"Net zoals terugkomen in de zomer op deze camping, is in de wintermaanden in het appartement een feestje. Heel fijn, mooi ingericht en er is altijd wel wat lekkers neergezet. In één woord: Fantastisch" - Wil

Minicamping 't Hommeltje
9. Minicamping 't Hommeltje

"Wat een super ontvangst, mét cadeautje zelfs. En menig "grote" camping kan niet op tegen de vollledigheid van deze minicamping. Zelfs pallets liggen klaar om te gebruiken op elk veld voor het geval het modderig is op je campingplek. Ook is er een compleet ingrerichte " woonkamer" voor algemeen gebruik met koelkast, diepvries, spelletjes, boeken, elke dag een verse krant, gezellige grote tafel. Er is een loods met een boel rijdend materiaal voor kids, en buiten een pingpongtafel. Er is zelfs een wasmachine en droger. En op fietsafstand van prachtige stranden. Ik kan me geen betere camping voorstellen." - Marian

Minicamping De Broodkist
10. Minicamping De Broodkist

"Wat een geweldig leuke kleinschalige camping. Vanaf het moment dat ik de auto uitstapte en het gezellige bordje receptie zag staan en de mooie bloeiende planten bij de receptie was mijn eerste indruk al een dikke voldoende. Ons doel was om samen met mijn dochter van 8 een “paarden vakantie” te hebben. Er lopen die gezellige lieve leuke meiden rond die de kinderen les geven. Complimenten hoe de paardjes erbij staan en en voor de meiden die les geven. Ook het geiten / konijnen verblijf is helemaal leuk! Aan skelters, stekjes etc geen gebrek. Trampolines, schommels, nep paarden met zadel… de kids kunnen hier uren vertoeven. Het sanitair gebouw krijgt een 10!! Zo modern, schoon en netjes! Er stond op de vlag bij de ingang “mijn lievelingsplek” nou dat was het zeker ook voor ons en komen zeker snel weer terug!" - Vivien

Minicamping Ormsby Field
11. Minicamping Ormsby Field

"Mooie Boerencamping met vriendelijk personeel, schoon Sanitair en een speelplaats voor de kinderen Gunstige ligging voor allerlei uitstapjes zowel wandelen, fiets, auto, bus en trein. Gezellige en goede restaurants in Castricum op wandel/fiets afstand. Strand en duinen zijn erg mooi, 15 minuten fietsen." - R. Lust

Sahara Stay
12. Sahara Stay

"Met de hele familie een weekend hier geweest. Het was geweldig met mooi weer en 70 blije gezichten. Prachtige tenten vlakbij de zee." - Marike

Minicamping Shalom
13. Minicamping Shalom

"Leuke camping! Vriendelijke eigenaren. De ijscokar komt donderdags op het veld voor lekker schepijs. Ook de bingo(altijd prijs) met aansluitend voor iedereen wat lekkers was ook erg geslaagd. Ongeveer 10 minuten lopen naar het strand." - Tim

Minicamping Victoria
14. Minicamping Victoria

"Superfijne camping geschikt voor jong en oud. Fijn ontvangst je caravan wordt naar je standplaats gereden door de vriendelijke eigenaar. Er is werkelijk geen min puntje te vinden. Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantie is dicht in de omgeving te vinden. TOP." - Annet

Camping Coogherveld Texel
15. Camping Coogherveld Texel

"Van maandag tot vrijdag gestaan met onze Camper in oktober 2025..Zeer tevreden over ligging rust en klantvriendelijk. Paar honderd meter van het dorp De Koog met alle voorzieningen. Ook voor onze hond een mooie uitlaat voorzieningen direct aan de overkant van de weg. Top." - Jan

Minicamping De Ruige Hoogte
16. Minicamping De Ruige Hoogte

"Hele vriendelijke ontvangst. Ontbijt was uitgebreid. Bedden waren heerlijk. Ligging fantastisch 25 min. Lopen naar centrum. Grote kamer met aparte slaapkamer." - Jose

Hoeve Ons Lust
17. Hoeve Ons Lust

"Super geregeld aardige mevrouw, keurig sanitair, broodjes service. Prachtig fietsen binnen 2 minuten in de duinen. En met de fiets naar Den. Helder en met de boot mee naar Texel." - Cees en Anita

Mini Camping Koegras
18. Mini Camping Koegras

"Stonden achteraan met weids uitzicht. 2 winkelcentra makkelijk bereikbaar per fiets. Ook Den Helder binnen fietsafstand." - Dirk

Camping Kiekduun
19. Camping Kiekduun

"Wij verbleven in een Solarchalet comfort. Dit chalet was nagenoeg nieuw en ligt op de mooiste plek van het park. Het is van alle gemakken voorzien en het ontbreekt aan niets. Het was er zeer schoon en verzorgd. Goede bedden, fijn meubilair en sanitair. Een heerlijk chalet. Wanneer je naar Ameland reist ben je afhankelijk van de boottijden. Bij aankomst konden we er meteen in en ook wat langer blijven op de dag van vertrek was geen probleem. We verbleven in het laagseizoen waardoor dit mogelijk was, in het hoogseizoen zal dit anders zijn. Wij komen zeker terug!" - Harm

Weltevreden
20. Weltevreden

"Chalet en ligging aan het strand zijn fantastisch. Jammer dat er voor kinderen weinig of geen speelgelegenheden meer zijn op de camping." - Daan

De Driesprong
21. De Driesprong

"Mooie ruime plaatsen en zeer schoon sanitair. Ideaal gelegen op slechts 400 meter van het strand. Mooie plaatsen om te bezoeken zoals Domburg (2 km) en Middelburg (17 km) of Veere (18 km). Prijs/kwaliteit verhouding is dik in orde." - Gerard

De Robbenjager
22. De Robbenjager

"Wij zijn twee weken op Duinpark de Robbenjager geweest. Wij hebben enorm genoten van een van de mooie chalets die op het park staan. Schoon en modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Daags heerlijk met onze labradoodle op loopafstand van het strand. [...] Het biedt een heerlijk rustig verblijf en je bent zo met de auto in het levendige de Koog of het gezellige Den Burg. Je kan bij de Robbenjager geweldige fietsen huren om van daaruit een heerlijke tocht te maken over het eiland. De mensen van de Robbenjager zijn heel vriendelijk en de sfeer is geweldig en gemoedelijk. Wij komen al ruim 20 jaar op Texel en de Robbenjager is zeker een favoriet van ons. Dank jullie wel." - Familie Greving

Boerderijcamping Texel
23. Boerderijcamping Texel

"Karin, bedankt. Prima gastvrouw/eigenaresse. We hebben genoten. Prima camping. Schoon sanitair. Wel fietsen mee of met de auto Texel verkennen." - Hans