/Zweden/Skåne/Västra Torup

Verwijder filters

Västra Torup

Nooit uitgekeken!
Door Hans Herweijer op 20-10-2020

Het is een pittoresk dorp met een zeer hechte en vriendelijke gemeenschap. Er is een mooie kerk en een prachtige omgeving om te wandelen. Bij de nabij gelegen Alpaca hof kun je zowel Alpaca's als Elanden bewonderen. Hier is ook een winkeltje voor wol of kant en klare producten. Je kunt er ook elanden of alpaca vlees kopen. In de nabijheid van het dorp kun je in de natuur overigens ook het geluk hebben om wilde zwijnen, herten, elanden en soms ook slangen te treffen. Het merendeel is onschuldig, maar ik zou wel de nodige voorzichtigheid betrachten. We hebben cantharellen gezocht en wat bijzonder om ze dan ook zelf te bereiden en op te eten. In de omgeving wordt door een groep vrijwilligers gewerkt aan het Torupasjön - wandelpad dat in 2021 gereed moet zijn. We hebben een behoorlijk deel hiervan al kunnen lopen en het wordt echt uniek en zelfs rolstoel toegankelijk. Ben benieuwd naar het eindresultaat, dus we komen zeker terug!

Heerlijke tijd gehad!
Door Lilian, Ronald en onze hond Lennon op 31-07-2018

Een oase van rust! Heerlijk huisje met goede bedden, fijne douche en zeer uitgebreide keuken. De 2 veranda's zijn ideaal: voor elk type weer toch de mogelijkheid om buiten te zitten. Lekkere ruime tuin en... een bootje vlakbij het huisje. We hebben volop genoten van het meer, het bootje en de omgeving.

supergoed
Door Huysmans- Willems op 22-06-2018

super vriendeliijke mensen en zeer gastvrij een echte aanrader

Mooi, gemakkelijke uitvalsbasis voor Skane
Door Bonge-Gemoets op 24-03-2016

Wil je Skane verder ontdekken is Vastra Torup mooi centraal gelegen en al wat je nodig hebt is voorhanden.

Erg leuk.
Door maxine op 08-03-2016

Over het algemeen een vlak landschap, alleen dicht aan de kust (Kullaberg) weer wat rotsiger. Echt Zuid-Zweeds, verwacht geen bergen.

erg mooi
Door Sylvia en Frank op 05-10-2015

mooie omgeving. Het natuurpark op een half uurtje rijden is zeker de moeite waard. Aan de kust zowel in het westen als het oosten zijn mooi om te zien. mooie dorpjes.