Vakantie Kaapstad

In het westen van Zuid-Afrika bevindt zich de hoofdstad van het westelijke deel van het land: Kaapstad. Deze metropolis ligt aan de voet van de Tafelberg en is omringd door bergen, moestuinen en de Atlantische oceaan.

Zuid-Afrika
Westelijke Kaap
Kaapstad
Verwijder filters

0 accommodaties

Over Kaapstad

In het westen van Zuid-Afrika bevindt zich de hoofdstad van het westelijke deel van het land: Kaapstad. Deze stad heeft een populatie van 2,9 miljoen inwoners en is daarmee één van de grotere steden van het land. Deze metropolis ligt aan de voet van de Tafelberg en is omringt door bergen, moestuinen en de Atlantische oceaan.

De stad biedt voor ieder wat wils. De meest bekende attractie is de duizend meter hoge Tafelberg, die te bezoeken is via een kabelbaan of natuurlijk via een lange klim! De Tafelberg is onderdeel van het Table Mountain National Park, dat bestaat uit prachtige natuurreservaten en die spectaculaire uitzichten aanbiedt. Voor wie kennis wil maken met de Afrikaanse cultuur, zoals die nog het best bewaard is gebleven, is de Township tour een absolute aanrader. Verder biedt Kaapstad vele mogelijkheden als het aankomt op musea. Het Robbeneiland, waar Nelson Mandela jaren lang gevangen heeft gezeten, is per boot te bereiken. Het South-African National Gallery en Gold of Africa Museum zijn tevens één van de bekendste musea van de stad. Vanuit de stad zijn er diverse mogelijkheden tot een dagexcursie naar één van de vele wijngebieden.

Het Victoria & Alfred Waterfront, gesitueerd bij the Port of Cape Town, is een van de populairste winkel locaties. Bij Cramps Bay bevinden zich vele restaurants en cafés. Voor een avond stappen zijn Waterfront, Sea Point, Camps Bay, Observatory en lower Cape Town veel bezochte districten.

In onze wintermaanden is het in Zuid-Afrika zomer. De temperaturen liggen dan rond de 40 graden Celsius. In onze zomer maanden is het er een graad of 30. Door het gunstige klimaat is een citytrip naar Kaapstad het gehele jaar een prima optie! De stad is zeer goed te verkennen per hop-on hop-off bus. Verder rijden er minibus taxi’s, deze taxi is het meest gebruikte vervoerssysteem in Zuid-Afrika en geven tevens de mogelijkheid om uit te stappen daar waar gewenst. In de late avond uren worden vaak metertaxi’s aangeraden. De meeste winkels zijn dagelijks geopend van 9:00 tot 21:00 uur.

Wat zeggen bezoekers over

Kaapstad

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.