3,8 miljoen reviews
Géén boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Miami

Aan de Atlantische Oceaan, in het zuidoosten van de Amerikaanse staat Florida ligt Miami. Deze stad is bekend vanwege het schitterende weer, de Latijns-Amerikaanse invloeden en de prachtige art-deco stijl die je er overal terug vindt.

Populair
Verenigde Staten van Amerika
Florida
Miami
Verwijder filters
Over Miami

Aan de Atlantische Oceaan, in het zuidoosten van de Amerikaanse staat Florida ligt Miami. Er wonen ongeveer 360.000 mensen in de stad die bekend is vanwege het schitterende weer, de Latijns-Amerikaanse invloeden en de prachtige art-deco stijl die je er overal terug vindt.

Tijdens een citytrip aan deze stad zal duidelijk worden dat Miami meer is dan zon, zee en strand. Het Art Deco Historic District ademt de sfeer van de jaren dertig uit door de pastelkleurige gebouwen die de straten sieren. Een wijk die minstens zo kleurrijk is, is Little Haiti, waar alles in Caribische sferen is. De hotspot van Miami is de Ocean Drive, een lange boulevard waar alles draait om zien en gezien worden.

De Ocean Drive is niet de enige plek waar u uw ogen uit kunt kijken, Miami kent verschillende musea die een bezoekje waard zijn. Zoals bijvoorbeeld het Bass Museum of Art, met in de collectie onder meer kunstwerken van Picasso, Frans Hals en Boticelli. In het American Police Museum zult u weinig schilderijen tegenkomen, maar vindt u wel alles over de Amerikaanse politie, van wapens tot uniformen. Het meest vernieuwende museum van Miami is het Museum of Contamporary Art (MOCA), bekend vanwege de spraakmakende collecties die elkaar afwisselen.

Een andere bijzondere bezienswaardigheid is het Miami Seaqarium. Dit is niet alleen het grootste zeeaquarium ter wereld, ook de beroemde dolfijn Flipper heeft hier gewoond en veel opnames van de gelijknamige tv-serie zijn hier gemaakt.

Miami is de shopstad bij uitstek en er zijn dan ook bijna geen straten zonder winkels. Het Bay Side Marketplace is een groot complex bestaande uit vele winkels en restaurants. Dit is tevens de plek om te vertrekken voor een sightseeing tour met de boot of bus. Vlakbij de hippe Ocean Drive vind je Lincoln Road Mall, een lange straat waar niet alleen winkels te vinden zijn maar ook veel bars en cafés. Als je uitgaat in Miami merk je hoe groot de Latijns-Amerikaanse invloed is, er zijn veel salsa cafés te vinden en de tequila vloeit rijkelijk.

Het klimaat in Miami is subtropisch. Dit houdt in dat weer bijna altijd goed is, de temperatuur daalt bijna nooit onder de twintig graden. Van mei tot oktober valt het regenseizoen dat zich kenmerkt door korte, maar hevige buien aan het einde van de dag.