Boek jouw vakantie zonder zorgen: lees hier alles over jouw vakantie tijdens corona.

SpanjeFuerteventuraCaleta de Fuste

Vakantie in Caleta de Fuste

50regiopages city-inspiration-photos caleta-de-fuste

Na een vliegreis direct naar de plaats van bestemming zijn? Ga dan naar Caleta de Fuste. Deze populaire badplaats ligt op zeven minuten rijden van de luchthaven van Fuerteventura. Er is veel te beleven hier in dit gezellige Spaanse stadje!

Populair
Spanje
Fuerteventura
Caleta de Fuste
Verwijder filters
Over Caleta de Fuste op Fuerteventura

Wil je na een vliegreis het liefst zo snel mogelijk op de plaats van bestemming zijn? Ga dan naar Caleta de Fuste. Deze populaire badplaats ligt op slechts zeven minuten rijden van de luchthaven van Fuerteventura. Je vindt er een ruim aanbod aan hotels, winkels, restaurants, bars en cafés. Kortom, tijdens je vakantie in dit gezellige Spaanse stadje hoef je je niet te vervelen!

Caleta de Fuste ligt op Fuerteventura. Dit Spaanse eiland behoort tot de Canarische Eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan. Met haar oppervlakte van 1.660 vierkante kilometer is Fuerteventura het tweede grootste eiland van deze eilandengroep. Zonaanbidders zijn hier aan het juiste adres, aangezien dit eiland slechts honderd kilometer ten westen van de Sahara ligt. Caleta de Fuste ligt aan de oostkust van Fuerteventura. Het heeft een gunstige ligging ten opzichte van het vliegveld en de hoofdstad Puerto del Rosario. Beide plaatsen zijn snel en eenvoudig te bereiken vanuit de bruisende badplaats.

Caleta de Fuste is gebouwd rondom een baai. Aan deze baai ligt meteen een van de populairste stranden van Fuerteventura, Playa del Castillo. De beschutte ligging maakt dit een zeer aangename plek om te vertoeven. Je kunt hier bovendien niet alleen je handdoek uitrollen of luieren op een van de exclusieve strandbedjes, er zijn ook volop strandactiviteiten te beleven. Door de sterke wind vanaf de Atlantische Oceaan is windsurfen bijvoorbeeld een van de favoriete activiteiten onder vakantiegangers.

Ook in de omgeving van Caleta de Fuste vind je mooie stranden waar genoeg te beleven valt. Zo ligt ten zuiden van de badplaats Playa la Guirra. Vanaf het centrum is het slechts tien minuten lopen naar dit aangelegde strand. Doordat je hier veel hotels vindt, is de omgeving rondom het strand erg groen, wat vrij uitzonderlijk is voor het droge Fuerteventura. In het hoogseizoen vind je hier genoeg vertier voor jong en oud. Van een minidisco voor de allerkleinsten tot aan beach volleybal voor de sportieve vakantievierder. Aan welke activiteit ga jij als eerste meedoen?

Nog iets zuidelijker gelegen vind je Playa del Muellito. Dit strand is gelegen in het schattige vissersdorpje Salinas del Carmen. Hordes toeristen ga je hier niet tegenkomen, aangezien het voornamelijk wordt bezocht door de lokale inwoners van het dorp. Ideaal dus voor een rustig stranddagje. Sluit je stranddag af met een hapje eten in een van de visrestaurants en geniet van een gezellige avond.

Voor wat meer actie tijdens je vakantie, zit je ook goed in Caleta de Fuste. Zo zijn de condities vanwege de sterke wind vaak perfect om te windsurfen, maar ook duiken is een populaire activiteit. De onderwaterwereld van Fuerteventura is bijzonder vanwege de rotsformaties en een overvloed aan vissoorten. Iedere duik is daardoor weer een nieuw avontuur. Ook activiteiten voor de jonge vakantiegangers mogen natuurlijk niet ontbreken. Zij kunnen zich onder andere vermaken in Oceanarium Explorer. Een park met allerlei familievriendelijke activiteiten, zoals shows met zeedieren, boottochten en een parcours met springkussens op het water.

Vier je je vakantie graag onder de Spaanse zon? Dan zit je goed in Caleta de Fuste. Vanwege het droge klimaat is er vrijwel het hele jaar door zon. Dit maakt het tot een perfecte bestemming om te overwinteren. In de koudere maanden, van november tot en met februari, ligt de temperatuur gemiddeld rond de 20 graden. In de zomerperiode kan de temperatuur behoorlijk oplopen, maar vanwege de noordoostenwind is het vrijwel nooit te warm.

Ben je klaar voor een zonnige vakantie? Boek dan je vakantie naar Caleta de Fuste.

Veilig betalen met
Wij zijn aangesloten bij