Vakantie in Salou

Salou is een bekende badplaats aan de Spaanse oostkust en de Middellandse Zee. Er is een lang zandstrand waar je kan zonnen en watersporten kan beoefenen. Langs het strand loopt een gezellige boulevard met palmbomen.
Salou
Wij waren gedurende 10 dagen in augustus van 14/8 tot 24/8 in hotel Oasis Park in Salou. Ons gezelschap bestond uit 6 personen waaronder 2 kinderen. Het eten in het hotel was prima. De kamers waren ook schoon en netjes. Over het personeel hebben we ook geen klagen. Wat enorm tegenviel was de enorme drukte en chaos in het hotel. Er waren 2 zwembaden (een klein zwembad en een iets groter zwembad). Beide zwembaden waren veel te klein voor een dergelijk groot hotel waardoor er een enorme chaos was zowel in de baden als wel rondom de baden. Ook werd overdag de rommel niet opgeruimd waardoor er overal afval lag. Veel te weinig bakken waar het afval in gegooid kon worden. De animatie had de muziek enorm hard staan. Nadat we geklaagd hadden werd deze wel wat zachter gezet maar stond nog steeds veel te hard. Ook de mini disco was veel te luidruchtig. Bovendien liep er van de animatie iemand de hele dag op een scheidsrechters fluit te blazen.
Mooie plaats, veel te doen op uitgaans- en culinair gebied. Wel zeer massaal bezocht, en erg Brits georiënteerd. Winkels zijn ook veel van hetzelfde, dus weinig variatie. Veel mogelijkheden wat betreft vertier buiten de hotels, zoals excursies. Dicht bij Barcelona en Tarragona, alles goed bereikbaar met bus/trein of het huren van ander vervoer. Mooie boulevard en prachtig strand.
Mooie wat modernere stad met gezellige winkeltjes en plaatsen te eten en drinken. Winkeliers zijn niet opdringerig en vriendelijk wat wel fijn is. Mooie plaatsen om te wandelen van waar je de zee kan bekijken of liever meer natuur gaat ook. Met de plana bus geraak je goedkoop in de omliggende stadjes. Groot pretpark vlakbij en ook veel watersport. Je kan hier dus een echte rust vakantie hebben of een drukke doe vakantie. Alles is mogelijk.