/Vakantie in Sauerland

Vakantie in Sauerland

Vlak over de grens vind je Sauerland, in Duitsland, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Deze groene regio staat bekend om de historie-rijke cultuur en daarnaast is het gebied ook voorzien van tal van fiets- en wandelroutes. De relatief korte afstand tot Nederland maakt deze regio ideaal voor een (korte) vakantie. Zin in een dagje wandelen en/of fietsen? Op naar Sauerland. Je vindt hier ruim 3.000 kilometer aan fietspaden, dat is meer dan je nodig zult hebben. Kortom, een goedkope én sportieve manier om het gebied te verkennen.

Winterberg

Skiën in Sauerland in de winter

Wil je genieten van de sneeuw en lekker skiën, maar niet te ver weg? Dan is Sauerland, met bijvoorbeeld Winterberg als bestemming, een prima keuze voor een wintersportvakantie. Deze plaats heeft in totaal 34 pistes, ongeveer 800 verticale meters om te trotseren en 3 maanden per jaar sneeuwzekerheid. Meer dan genoeg voor een flinke dosis sneeuwpret. De perfecte afsluiting van een dagje skiën, wandelen of fietsen is een bezoek aan een kuuroord. De regio is er rijk aan.

Zomer in Sauerland

In de zomer zijn er volop mogelijkheden voor waterrecreatie door de vele rivieren en stuwmeren die er liggen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Diemelsee, door vele reizigers aanbevolen voor een bezoekje. Daarnaast kun je ook een balletje slaan op een nabijgelegen golfbaan of kun je de bomen beklimmen in een klimpark bij Winterberg, net als een zomerrodelbaan overigens. Ben je helemaal uitgeput van je dagtour? Trek je dan terug in een van de hotelsvakantiehuizen of campings.

Scroll

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.