3,8 miljoen reviews
Géén boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Alvor

Alvor is van oorsprong een vissersdorpje in de Algarve dat is uitgegroeid tot een toeristische badplaats met een groot zandstrand en een bijzonder sfeervol centrum.

Populair
Portugal
Algarve
Alvor
Verwijder filters
Over Alvor

Alvor is van oorsprong een vissersdorpje in de Algarve dat is uitgegroeid tot een toeristische badplaats met een groot zandstrand en een bijzonder sfeervol centrum.

Alvor ligt op zo'n 65 kilometer van het vliegveld van Faro, waardoor het een fijne uitvalsbasis is voor je vakantie. Wandel door de smalle straatjes van het centrum, loop binnen bij een van de leuke winkeltjes of bewonder de oude bebouwing waarvan de gevels nog ingelegd zijn met mozaïek. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Alvor is de 16e eeuwse kerk, het enige gebouw dat de aardbeving van 1755 overleefde. Aan de voet van het centrum vind je verder een visafslag met een klein vissershaventje. Er is hier een nieuwe boulevard aangelegd met gezellige terrasjes.

In het achterland van Alvor vind je vijgenbomen, wijngaarden en akkers. Maak hier zeker eens een wandeling en geniet van de natuurrijke omgeving. De lagune waaraan het plaatsje ligt, is vooral voor vogelliefhebbers een bezoekje waard. Er zijn diverse weggetjes die naar de rustige kant van de lagune leiden. De golfliefhebber komt aan zijn trekken in de Golfclub Penina, met een golfbaan van 18 holes, of bij Alto Golf, ook 18 holes.

Bezoek verder zeker het nabijgelegen Portimão, want vanuit hier kun je leuke bootexcursies maken. Op zoek naar een echt bijzondere ervaring? Kies dan voor zeevissen in een speciaal uitgeruste boot.