Géén boekingskosten
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
OostenrijkVorarlbergGargellen im Montafon

Vakantie in Gargellen im Montafon

Een vakantie in Gargellen im Montafon is ideaal voor sportieve vakantiegangers. In de winter draait het hier allemaal om wintersport met pistes voor zowel beginners als gevorderden. In de zomer leent de omgeving zich uitstekend om te voet op pad te gaan.

Populair
Oostenrijk
Vorarlberg
Gargellen im Montafon
Verwijder filters
Over vakantie in Gargellen im Montafon

Gargellen im Montafon is het hoogst gelegen dorp in het skigebied Montafon in Oostenrijk. Er is hier voor iedereen wel een sportieve uitdaging te vinden. In de winter is Montafon een populair wintersportgebied vanwege de hoge ligging en sneeuwzekerheid. In de zomer zijn er talloze mogelijkheden op het gebied van wandelen en fietsen. Ga jij liever in de zomer of de winter op vakantie naar Gargellen im Montafon?

Vroeger werd er vanuit Gargellen im Montafon gesmokkeld naar Zwitserland. Deze oude smokkelroute is tegenwoordig een uitdagende skitocht. De smokkelpaden leiden je door de bergen richting Zwitserland. Voor de terugweg maak je gebruik van de trein. Het is geen gemakkelijke tocht dus het is aan te raden om deze met een gids te doen. In de zomer is de route ook te voet te volgen. Hou er rekening mee dat de tocht alleen geschikt is voor ervaren bergwandelaars.

In het grote skigebied rondom Montafon vind je maar liefst 225 kilometer aan skipistes. Je kunt een skipas halen voor dit hele gebied, zodat je tijdens je vakantie in Gargellen im Montafon elke dag weer een nieuwe afdaling kunt maken. In Montafon zelf is het merendeel van de pistes blauw, waardoor dit een fijne vakantiebestemming is voor gezinnen met kinderen.

Ook in de zomer zijn er talloze activiteiten te doen in Gargellen im Montafon. Zijn je kinderen echte klimmers? Neem ze dan mee naar het klimpark in het bos. Hier vind je ook een glijbanenpark waar je van zeven verschillende glijbanen kunt roetsjen. Het Alpenbad Montafon is het grootste openluchtzwembad van de omgeving. Maar je kunt er ook voor kiezen om te zwemmen in natuurlijk water. Dat kan tijdens je vakantie in Gargellen im Montafon in het recreatiepark Mountain Beach.

In de zomer zijn er meerdere kabelbanen geopend die je naar boven brengen. Eenmaal boven kies je uit een van de vele wandelroutes en loop je langs alpenweiden, berghutten en bergkammen. Maak je een fietstocht, dan kun je deze zo uitdagend maken als je zelf wilt. Wil je flink klimmen dan zijn er genoeg routes die je flink aan het werk zetten, maar ook de recreatieve fietser kan mooie dagtochten maken zonder al te veel te klimmen en te dalen.

Ben je een echte bergliefhebber en het liefst zo veel mogelijk buiten tijdens je vakantie? Dan is een vakantie in Gargellen im Montafon zeker iets voor jou. Snuif de frisse berglucht en geniet van de vergezichten over de Alpen. Met wie vertrek jij op vakantie naar Gargellen im Montafon?