Vakantie Ouddorp

Ouddorp

Op de grens van Zeeland en Zuid-Holland ligt Ouddorp. Tijdens je vakantie in Ouddorp kun je de rust en ruimte opzoeken in Zeeland en tegelijkertijd de grote steden van Zuid-Holland bezoeken. Je vind kilometers aan strand, waar je soms heerlijk alleen bent!

Nederland
Zuid-Holland
Ouddorp
Eigen vervoer
Verwijder filters

15 accommodaties

Over Ouddorp

Op de grens van Zeeland en Zuid-Holland ligt het gemoedelijke plaatsje Ouddorp. Tijdens je vakantie in Ouddorp kun je de rust en ruimte opzoeken in Zeeland en tegelijkertijd een bezoekje brengen aan de grote steden van Zuid-Holland. In en rondom Ouddorp vind je kilometers aan strand waar je op sommige plekken zelfs even helemaal alleen bent. Ben jij al eens op vakantie geweest in Ouddorp? Lees met ons mee en ontdek of Ouddorp een geschikte bestemming is voor jou.

Ontdek Goeree Overflakkee

Goeree Overflakkee is het eiland waarop Ouddorp ligt. Dit eiland is de perfecte locatie voor strandliefhebbers, want je vindt er prachtige stranden. Maak een wandeling over het strand of fiets door de duinen en geniet van het Nederlandse landschap. Liever een wat specialere to do tijdens je vakantie in Ouddorp? Kies dan voor kitesurfen, zeilen of blokarten.

Goeree Overflakkee heeft een roerige geschiedenis mede vanwege de Watersnoodramp in 1953. Na de Watersnoodramp is de bouw van de Oosterscheldekering in een stroomversnelling gekomen. In het Watersnoodmuseum kom je meer te weten over de geschiedenis van deze ramp. Ook kun je een bezoekje brengen aan het themapark Neeltje Jans waar je op een speelse manier leert over de deltawerken, geschiedenis en omgeving. Het is mogelijk om een rondvaart te maken over de Oosterschelde of een wandeling te maken in het binnenste van de Stormvloedkering.

Richting het zuiden: Zeeland

Op het eiland Walcheren ligt Domburg, de oudste badplaats van Zeeland. Het brede strand van Domburg is misschien wel een van de mooiste van Nederland. Ook Zierikzee is een bezoekje waard. Hier vind je in totaal meer dan 500 monumenten, zie die maar eens allemaal binnen een dag te bekijken. Zeeland is bovendien dé plek om een boottocht te maken tijdens je vakantie in Ouddorp. Ga mee met een vissersboot om te vissen op mosselen en oesters of ga op een natuurtocht en kijk of je een zeehond kunt spotten.

Richting het noorden: Zuid-Holland

Met de auto sta je na 45 minuten in hartje Rotterdam. Een hele andere wereld dan de rust en ruimte die je ervaart in Ouddorp. Tijdens een bezoek aan Rotterdam is het zeker aan te raden binnen te stappen bij de Markthal. Alleen al de buitenkant van het gebouw is bijzonder met haar gebogen vorm. De focus van de Markthal ligt vooral op eten en lokale producten. Je vindt hier meer dan 100 kraampjes die verse etenswaren aanbieden: van groente en fruit tot aan vers brood en van bonbons tot aan gezonde sapjes. Tip: eet niet teveel van te voren, want je wilt hier letterlijk alles proeven!

Loop jij straks over het strand tijdens een vakantie in Ouddorp op Goeree Overflakkee? Boek dan snel je accommodatie en stap in de auto.

Wat zeggen bezoekers over

Ouddorp

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.