Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Renesse

50regiopages city-inspiration-photos Renesse

Renesse is een badplaats aan de westkust van Schouwen-Duiveland. Dit is het meest noordelijke eiland van Zeeland, op korte afstand van de Noordzee. Het is een populaire vakantiebestemming dankzij de ligging in een gebied met bossen, duinen en strand.

Populair
Nederland
Zeeland
Renesse
Verwijder filters
Over Renesse

Renesse is een kleine badplaats aan de westkust van Schouwen-Duiveland. Dit is het meest noordelijke eiland van Zeeland. Het is een enorm populaire vakantiebestemming dankzij de ligging in een gebied met bossen, duinen, polders en strand. De Noordzee ligt op korte afstand van Renesse. Ook het Grevelingenmeer ligt vlakbij.

Bijzonder populair zijn de markten in Renesse. Allereerst is er de weekmarkt die elke week plaatsvindt op woensdag. Deze markt biedt het gebruikelijke aanbod aan (vers)producten, aangevuld met meer toeristische artikelen. Verder worden er diverse extra (avond)markten georganiseerd waarop veel kraampjes staan met toeristische producten en demonstraties. Vooral de nachtmarkten, deze duren tot middernacht, worden druk bezocht. Al deze markten worden rond de kerk in het centrum van Renesse gehouden. Dus hou zeker in de gaten of er zo'n markt plaatsvindt tijdens je verblijf.

In het blikkenmuseum "De Blikvanger" zijn doorlopend ± 4000 blikken geëxposeerd. Ook zijn er vaak wisselende exposities van andere verzamelingen te vinden in dit minimuseum. Een ander leuk uitje is Ecoscope, een activiteitencentrum over natuur en milieu.

Bij terugkomst in het centrum kun je plaatsnemen bij een van de vele restaurants. Hier kom je niet alleen om de traditionele Zeeuwse visgerechten te proeven, maar ook om te genieten van de internationale keuken. Tal van cafés, discotheken, terrassen en winkels zorgen voor een breed scala aan uitgaansmogelijkheden.