/Nederland/Gelderland

Vakantie Nijmegen

Nijmegen is een stad in de provincie Gelderland en is (volgens wetenschappelijk onderzoek) de oudste stad van Nederland. Nijmegen kent door haar rijke historie vele bezienswaardigheden. Het grootste evenement dat de stad kent is de Vierdaagse.

Populair
Nederland
Gelderland
Over Nijmegen

Nijmegen, gelegen aan de rivier de Waal, is een stad in de provincie Gelderland. Met 174.575 inwoners is het zelfs de grootste Gelderse stad. Nijmegen is (volgens wetenschappelijk onderzoek) de oudste stad van Nederland. In 2005 vierde deze stad haar 2000-jarige bestaan. In de tijd van het Romeinse Rijk lag Nijmegen op de grens tussen het Romeinse en het Germaanse Rijk. Tijdens de tweede wereldoorlog lag Nijmegen regelmatig in de vuurlinie. De stad kent al met al een rijke historie.

Nijmegen is zowel met de auto als met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. Zowel in het centrum als daarbuiten zijn voldoende parkeermogelijkheden. Het Centraal Station van Nijmegen ligt op loopafstand van het centrum. Ook rijden er door de hele stad bussen die je in elk deel van Nijmegen kunnen brengen.

Als je van winkelen houdt ben je in Nijmegen aan het juiste adres. Het is niet voor niets dat Nijmegen in 2008 een de prijs kreeg voor meest gevarieerd winkelgebied van Nederland. In de binnenstad is er een groot aanbod van winkels voor iedere doelgroep. Ook de horeca is er goed vertegenwoordigd. Aan de Molenstraat vind je een aantal cafés en kroegen. Op de grote markt kan je zomers op het terras van de zon genieten. Ook kan je je geluk beproeven in het casino aan de Waalkade.

Nijmegen kent door haar rijke historie vele bezienswaardigheden. Door de hele stad zijn stukjes Romeinse geschiedenis te zien. Ook een bezoek aan het Goffertpark is zeker de moeite waard. In dit stadspark kan je onder andere zwemmen en wandelen. Ook worden hier regelmatig concerten of evenementen gehouden. Het grootste evenement dat de stad kent is de Vierdaagse. Dit is het grootste wandelevenement ter wereld en wordt ieder jaar georganiseerd. Tijdens deze Vierdaagse worden de Vierdaagsefeesten georganiseerd. Deze feesten duren ongeveer 10 dagen en trekken ieder jaar meer dan 1 miljoen bezoekers.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.