Géén boekingskosten
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Taormina

49c772fc-untitled-6 0032 taormina

Aan de oostkust van het Italiaanse eiland Sicilië ligt de plaats Taormina. Taormina is gebouwd op een heuvel waardoor er een lager en een hoger gedeelte van de stad is. Een kabelbaan brengt je van boven naar beneden voor een middagje strand.

Populair
Italië
Sicilië
Taormina
Verwijder filters
Over Taormina

Aan de oostkust van het Italiaanse eiland Sicilië ligt de plaats Taormina. In dit plaatsje heb je geen last van auto’s, want het centrum is hier autovrij. Taormina is gebouwd op een heuvel waardoor er een lager en een hoger gedeelte van de stad is. Een kabelbaan brengt je van boven naar beneden voor een middagje strand. Een vakantie in Taormina is erg populair onder liefhebbers van Sicilië en het kan hier in het hoogseizoen best druk zijn. Weten waarom deze plaats zo populair is? Wij vertellen je er graag meer over.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een vakantie in Taormina is het oude Griekse theater. Dit theater is goed bewaard gebleven en wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt voor evenementen. Wat een bezoekje aan het theater extra bijzonder maakt? Het prachtige uitzicht op de vulkaan Etna dat je vanuit het theater hebt.

Een goed startpunt om Taormina te verkennen tijdens je vakantie is de hoofdstraat Corso Umberto I. In deze straat vind je een aantal kleine boetiekjes waar je naar hartenlust kunt winkelen. Duik af en toe links en rechts een steegje in om even aan de drukte te ontsnappen. Houd er rekening mee dat het hier flink klimmen en dalen is vanwege de hoogteverschillen. Trek dus goede schoenen aan voordat je op pad gaat.

Onderin Taormina ligt het strand dat je kunt bereiken via de kabelbaan of via een lange trap naar beneden. Het strand van Taormina ligt in een idyllische baai met zicht op het kleine eiland Isola Bella. Het witte kiezelstrand steekt prachtig af bij de azuurblauwe zee.

In de omgeving liggen nog een aantal badplaatsen die een bezoekje waard zijn tijdens je vakantie in Taormina. In Letojanni vind je niet alleen een fijn strand, maar kun je ook genieten van heerlijke visgerechten in de restaurants. Wil je een middagje strand combineren met een actieve to do? Breng dan een bezoek aan het strand van Giardini-Naxos en neem meteen een kijkje bij de opgravingen van Naxos.

Tijdens een vakantie in Taormina is er één bezienswaardigheid die je niet mag overslaan: de Etna. Vanuit Taormina zie je hem al liggen, maar van dichterbij is deze vulkaan nog veel indrukwekkender. De actieve vulkaan is op meerdere manier te beklimmen. Echte fanatiekelingen gaan te voet, maar er is ook een optie om met de kabelbaan of de jeep omhoog te gaan.

Een vakantie in Taormina biedt een fijne combinatie van strand en actieve uitstapjes. Spreekt dit jou wel aan? Boek dan snel een vakantie naar Sicilië.