3,8 miljoen reviews
Tijdelijk geen boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Italië/Sicilië/Lido di Noto

Vakantie Lido di Noto

Aan de zuidoostkust van het Italiaanse eiland Sicilië ligt het plaatsje Lido di Noto. Hier geniet je van een zonnige vakantie aan de Middellandse Zee. In de omgeving vind je historische plaatsjes en prachtige natuurparken.

Populair
Italië
Sicilië
Lido di Noto
Over Lido di Noto

Aan de zuidoostkust van het Italiaanse eiland Sicilië ligt het plaatsje Lido di Noto. Hier geniet je van een zonnige vakantie aan de Middellandse Zee. Door de enigszins afgelegen locatie is een huurauto aan te raden als je meer wilt zien van het eiland. En dat er meer te zien en te doen is dat is zeker. In de omgeving vind je bijvoorbeeld historische plaatsjes en prachtige natuurparken. Al nieuwsgierig geworden naar deze bestemming en haar omgeving? Lees dan even met ons mee voor meer informatie over een vakantie in Lido di Noto.

In Syracuse staat het best bewaard gebleven amfitheater van de wereld. Tegenwoordig worden hier nog steeds voorstellingen georganiseerd, dus kijk zeker of er een leuke voorstelling is tijdens jouw vakantie in Lido di Noto.

Een ander hoogtepunt van Syracuse is het kleine eiland Ortigia. Dwaal hier door de smalle straatjes die uitkomen op het Piazza Duomo. Dit eiland herbergt veel historische bouwwerken en monumenten die allemaal de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Spreekt Syracuse je aan? Dan moet je ook zeker een bezoek brengen aan Noto. Noto is helemaal opnieuw opgebouwd in barokke stijl na de aardbeving van 1693. Liefhebbers van barok raken hier niet uitgekeken.

Natuurlijk zijn er tijdens je vakantie in Lido di Noto prachtige stranden te vinden in de omgeving, maar voor de afwisseling kun je ook een bezoekje brengen aan het natuurreservaat de Cavagrande. Dit park vind je bij het plaatsje Cassibile waar de rivier door een grote kloof loopt. In het dal zijn meerdere natuurlijke zwembaden ontstaan waar het heerlijk zwemmen en dobberen is. Hoewel er geen echt strand is, kun je hier prima opdrogen op de rotsen.

Direct onder Lido di Noto begint het natuurreservaat Vendicari. Hier wandel je tussen de zee en zoutmoerassen in op de goed aangegeven paden. Het is een belangrijke verblijfsplek voor trekvogels. Soms spot je hier wel duizenden tegelijk. Loop je richting het zuiden dan kom je langs een van de mooiste baaien van het eiland, de baai van Calamosche. Vergeet je zwemkleding niet, zodat je hier een verfrissende duik kunt nemen.

Klinkt Lido di Noto op Sicilië als jouw volgende vakantiebestemming? Bekijk dan rustig ons aanbod aan accommodaties en kies voor een verblijf dat past bij jouw vakantiewensen. Ga jij voor een verblijf in een hotel of appartement of kies je liever voor een camping in de buurt van Lido di Noto?