Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Alghero

Alghero ligt op Sardinië en heeft mooie zandstranden en historische gebouwen. Het centrum bestaat uit smalle straatjes en in de haven kun je lekker eten. Je vindt hier verschillende restaurants en cafés. Verder vertrekken er boottochten vanuit de haven.

Populair
Italië
Sardinië
Alghero
Verwijder filters
Over Alghero

Alghero is gelegen in de provincie Sassari aan de westkust van het eiland. Het is een prachtige bestemming met een historisch karakter. De stad heeft mooie lange zandstranden en tal van historische gebouwen waardoor de stad een sprookjesachtig voorkomen heeft. De zandstranden “Spiaggia di San Giovanni", “Spiaggia di Maria Pia", “Le Bombarde" en “Lazarette" zijn vanuit Alghero goed te bereiken.

Alghero is in het jaar 1102 gebouwd door de familie Doria. De oorspronkelijke naam van Alghero is Alquerium. De stad is 300 jaar lang in het bezit geweest van de Spanjaarden en daar zijn de sporen nog steeds van terug te vinden: De straatnamen zijn zowel in het Italiaans als in het Catalaans geschreven.

Het centrum van Alghero bestaat uit smalle straatjes en is geplaveid met keien. Een van de hoogtepunten van de stad is de Cattedrale de Santa Maria, deze kathedraal is gebouwd in de 16e eeuw. De kathedraal heeft een Catalaans-Gotische uitstraling. De klokkentoren van deze kathedraal kun je beklimmen, dit is zeker de moeite waard voor een prachtig uitzicht. De haven van Alghero is een mooie plaats om lekker te gaan eten, je vindt hier verschillende restaurants, bars en cafés. Hier staan uiteraard veel verse visgerechten op het menu. Daarnaast vertrekken er verschillende boottochten en excursies vanuit deze haven. Je kunt een bezoek brengen aan Capo Caccia en de grotten van Neptunes. De grotten van Neptunes zijn versierd met meer dan 20 meter aan stalagmiet- en stalactietformaties. De grot is ook met een lange, steile trap te bereiken die uit 656 treden bestaat.