Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Bologna

Bologna ligt in het noorden van Italië en heeft 400.000 inwoners. Het is een perfecte bestemming voor een stedentrip met veel culturele en historische hoogtepunten, zoals de oudste universiteit van Europa. Ook kun je hier goed winkelen en lekker eten.

Populair
Italië
Emilia Romagna
Bologna
Verwijder filters
Over Bologna

De sfeervolle Italiaanse stad Bologna ligt in het noorden van Italië en heeft 400.000 inwoners. Het is hiermee de zevende stad van Italië. Een kwart van de inwoners is student. In Bologna bevindt zich de oudste universiteit van Europa, die stamt uit 1088. Door de grote studentenpopulatie is Bologna een leuke, relaxte stad geworden. Het is een perfecte bestemming voor een stedentrip en biedt vele historische en culturele hoogtepunten. Liefhebbers van shopping en lekker eten kunnen er ook hun hart ophalen.

Bologna wordt ook wel La Rossa genoemd, ‘de rode’. De stad dankt deze naam aan de rode steen die gebruikt is voor het bouwen van daken en huizen. De stad staat bekend om zijn vele arcaden. Er loopt wel veertig kilometer aan bogengalerijen door het oude centrum. Dit centrum ligt binnen de middeleeuwse stadsmuren en bestaat uit twee pleinen, het grote Piazza Maggiore en het kleinere Piazza del Nuttuno. Hier verzamelen de Bolognesen zich ’s avonds voor een hapje of drankje.

Bezienswaardigheden die u tijdens uw citytrip beslist moet aandoen zijn de twee scheve torens Garisenda en Asinelli. De laatste kunt u beklimmen en geeft u een fantastisch uitzicht over de stad. De basiliek San Petronio en de kathedraal San Pietro zijn een bezoekje ook meer dan waard. In Bologna zijn veel musea te vinden, waarvan het archeologisch museum zeker een aanrader is. Omdat alle bezienswaardigheden binnen de stadsmuren liggen, zijn ze op loopafstand van elkaar gesitueerd.

Voor eten, drinken en uitgaan kunt u naast het Piazza Maggiore ook op de Via Zamboni terecht. Deze straat is de belangrijkste in de studentenbuurt en de sfeer is er erg gemoedelijk. Hier krijgt u voor weinig geld een traditionele Italiaanse maaltijd voorgeschoteld. In Italië eet men, net zoals in andere Zuid Europese landen, pas laat op de avond. Het diner vindt meestal plaats tussen 21.00 uur en middernacht.

Bologna heeft een aangenaam klimaat met in het voor- en najaar relatief hoge temperaturen tussen de 20 en 26°C. Dit is de ideale tijd om de stad te bezoeken. In de winter zakt de temperatuur tot vlak boven het vriespunt en kan er sneeuw vallen. In de zomer stijgt de temperatuur tot 30°C. Omdat de studenten dan vaak de stad verlaten, is de sfeer in die maanden minder gezellig.