Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Griekenland/Samos/Pythagorion

Vakantie Pythagorion

Pythagorion

Wil jij het liefst de hordes toeristen ontwijken, maar toch ultiem genieten van het Griekse eilandleven? Dan is een vakantie naar Pythagorion, op het eiland Samos, perfect voor jou!

Populair
Griekenland
Samos
Pythagorion
Verwijder filters
Over Pythagorion

Wil jij het liefst de hordes toeristen ontwijken, maar toch ultiem genieten van het Griekse eilandleven? Dan is een vakantie naar Pythagorion, op het eiland Samos, perfect voor jou!

Het levendige havenstadje Pythagorion ligt in het zuidoosten van Samos. Dit Griekse eiland is gelegen in de Egeïsche Zee en wordt omringd door andere eilandjes zoals Ikaria, Patmos en de eilandengroep Fourni. Ten oosten van Samos vind je het vasteland van Turkije.

Pythagorion dankt haar naam aan de Griekse wiskundige en filosoof: Pythagoras. In de haven, aan het einde van de korte pier, vind je dan ook een monument ter nagedachtenis aan de grondlegger van de Stelling van Pythagoras. Benieuwd wat je nog meer kunt zien en doen in Pythagorion? Lees dan zeker even mee.

In de haven van Pythagorion bruist het van de gezelligheid. Er is een ruime keuze uit restaurants, cafés, ijssalons en boetiekjes. Ondanks dat dit een van de meest toeristische trekpleisters is van Samos, is de sfeer gemoedelijk. Met name ‘s avonds is het hier heerlijk vertoeven. Flaneer over de boulevard en zie hoe de vissers terugkomen van een dag op zee. Vanuit hun authentieke wit met blauwe vissersbootjes laten zij trots hun buit zien. En die buit kun je uiteraard opeten in een van de vele Griekse tavernes. Vergeet vooral niet om af te sluiten met het traditionele drankje ouzo.

Een vakantie in Pythagorion is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan het klooster van Panagia Spiliani. Dit klooster is gelegen op een berg, waardoor je vanaf hier een prachtig uitzicht hebt over Pythagorion. Ook de blauw geverfde kapel, die is gelegen in een grot, is een aanrader. Panagia Spiliani is dagelijks geopend tussen 09.00 en 20.30 uur.

De geschiedenis van Pythagorion gaat ver terug in de tijd. Dit is onder andere te zien aan de verschillende overblijfselen uit de Oudheid, die in en rondom de havenplaats te vinden zijn. Zoals de muur van Polycrates, de Romeinse baden, de tempel van Hera en de burcht Lykourgos Logothetis. Bovendien is de grootste pier in de haven van Pythagorion gebouwd op de restanten van de pier die in de zesde eeuw voor Christus werd aangelegd. Allemaal zeker een bezoekje waard.

Iedere ochtend vertrekken uit de haven van Pythagorion verschillende boten naar de nabijgelegen eilanden Samiopoula of Agathonisi. Tijdens zo’n dagtocht kun je niet alleen Pythagorion, maar ook haar omgeving vanaf het water ontdekken. Je vaart langs prachtige rotsformaties en doet verschillende strandjes aan. Het strand van Samiopoula is met stip op nummer één de meest indrukwekkende. Als je wordt afgezet op dit kleine eilandje vraag je je hoogstwaarschijnlijk af of je wel goed zit, maar als je eenmaal de heuvel hebt getrotseerd begrijp je waarom dit strand zo populair is. Het water is ontzettend blauw en helder en op het fijne zandstrand kun je heerlijk een paar uurtjes vertoeven. Een absolute must do als je op vakantie bent op Samos.

Toe aan een welverdiende zonvakantie zonder al te veel neerslag? Dan doe je er verstandig aan om Pythagorion in de maanden mei tot en met oktober te bezoeken. In deze maanden is de kans op neerslag namelijk het kleinst en is de temperatuur het meest aangenaam. Deze ligt dan gemiddeld op zo’n 25 graden. In het hoogseizoen kan het nog een stukje warmer zijn. Dan ligt de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden. Dit alles is te danken aan het mediterrane klimaat dat heerst op Samos.

Zie jij jezelf al genieten van het Griekse eilandleven? Wacht dan niet langer en ga!