3,8 miljoen reviews
Laagste prijsgarantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Saint-Raphaël Agay

Aan de voet van het Esterelmassief ligt het zonnige plaatsje Agay. Hier krijg je de kans om te genieten van rust en natuur. Agay was vroeger een handelshaven voor de Romeinen, maar is geëvolueerd tot prettige vakantiebestemming.

Populair
Frankrijk
Provence - Alpes - Cote d'Azur
Saint-Raphaël Agay
Over Saint-Raphaël Agay

Aan de voet van het Esterelmassief ligt het zonnige plaatsje Agay. Hier krijg je de kans om te genieten van rust en natuur. Agay was vroeger een handelshaven voor de Romeinen, maar is geëvolueerd tot prettige vakantiebestemming. Het plaatsje ligt verborgen in een baai met aan de ene kant uitzicht op La Baumette en aan de andere kant op Cap Dramont. De omgeving vol stranden, roodkleurige rotsen, bergen en dennenbomen maken Agay tot een populaire bestemming voor kunstenaars. Kom je van het uitzicht genieten tijdens je vakantie in Agay?

Bijna de gehele baai van Agay bestaat uit fijn zandstrand met daarachter gezellige winkeltjes en cafés. Het hoofdstrand beslaat hiervan het grootste deel, met aan de Oostzijde het La Baumette strand. Naast de grote stranden liggen er langs de kust allerlei kleine baaitjes waar je kunt genieten van wat meer privacy. De roodkleurige rotsen en groene dennenbomen geven de baaitjes een bijzondere uitstraling.

Tijdens je vakantie in Agay hoef je niet stil te zitten. Huur een mountainbike en begin aan de klim omhoog op de Mont Vinaigre. Ook te voet en te paard kun je hier een tochtje maken en genieten van de mooiste vergezichten. Heb je het gehaald tot de top? Dan word je beloond met een fenomenaal uitzicht over Saint-Raphaël en Cannes.

Ook in de baai van Agay worden veel activiteiten georganiseerd. Denk aan watersporten zoals kajakken en jetskiën. Maak ook zeker een boottochtje langs de kust en bewonder de baaitjes eens vanaf het water.

Agay mag dan wel in een rustige baai liggen, in de omgeving is er ontzettend veel te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de mondaine en culturele steden aan de Côte d’Azur. De steden Cannes en Saint-Tropez bevinden zich op een uur rijden van je vakantieverblijf in Agay. Bewonder de luxe jachten in de haven van Saint-Tropez of struin over de gezellige Boulevard de la Croisette in Cannes. Dichterbij liggen steden en dorpjes als Fréjus, Saint Raphaël en Sainte-Maxime. Kijk van tevoren even wanneer er markt is in deze plaatsjes en plan je bezoek.

En ben je al enthousiast over een vakantie naar Agay? Neem dan zeker even een kijkje in ons aanbod en wie weet vier jij dan binnenkort vakantie aan de Franse kust. Tip: ga met de auto zodat je gemakkelijk de omliggende steden en dorpen kunt bezoeken.

Reviews over Saint-Raphaël Agay