/Frankrijk/Poitou Charentes/St. Just-Luzac (bij Marennes)

Vakantie St. Just-Luzac (bij Marennes)

Saint-Just-Luzac is een klein dorpje vlakbij de Franse westkust. Het dorp beschikt over een mooie omgeving. Maak tijdens je vakantie in Saint-Just-Luzac leuke dagtripjes of kies ervoor om een middagje te relaxen aan het strand.

Frankrijk
Poitou Charentes
St. Just-Luzac (bij Marennes)
Eigen vervoer
Verwijder filters

3 accommodaties

Over St. Just-Luzac (bij Marennes)

Saint-Just-Luzac is een klein dorpje vlakbij de Franse westkust in het departement Charente-Maritime. Het dorp zelf heeft niet veel bezienswaardigheden of hoogtepunten, maar beschikt wel over een mooie omgeving. Maak tijdens je vakantie in Saint-Just-Luzac leuke dagtripjes of kies ervoor om een middagje te relaxen aan het strand. Saint-Just-Luzac ligt op negen uur rijden van Utrecht en is daardoor goed te bereiken vanuit Nederland. Lees snel verder wat er allemaal te zien en te doen is in de omgeving van dit plaatsje.

De stranden van Île d'Oléron

Vlakbij Saint-Just-Luzac ligt een van de grootste Franse eilanden: Île d'Oléron. Via een drie kilometer lange brug bereik je dit bijzondere eiland. Verspreid over het eiland liggen vele mooie stranden, waarvan je Boirie Beach zeker niet mag overslaan. Op dit strand staan gekleurde strandhuisjes die zorgen voor de mooiste vakantiefoto’s. Maar ook de vuurtoren van Chassiron wordt veelvuldig vastgelegd op beeld. De 224 treden brengen je naar boven voor een weids uitzicht over het eiland en de zee.

Liefhebbers van oesters zitten tijdens hun vakantie in Saint-Just-Luzac ook goed op Île d'Oléron, want hier worden naar verluidt de lekkerste oesters van de wereld gekweekt. En die moet je natuurlijk zelf ook even proeven. In de zomer geven verschillende oesterkwekers een rondleiding om meer uit te leggen over hun ambacht.

Ontdek het moeraslandschap

In de omgeving van Saint-Just-Luzac vind je een bijzonder moeraslandschap. Pak de fiets en volg een van de fietsroutes langs de moerassen of kies ervoor om een wandeling te maken door het landschap. Stop tijdens je route zeker even bij de Moulin des Loges: een van de oudste nog werkende getijdenmolens van Europa.

Uitstapjes met kinderen

Ben je op vakantie in Saint-Just-Luzac met kinderen? Dan zijn er genoeg kindvriendelijke activiteiten om uit te kiezen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Fort Boyard. Van oudsher is dit fort gebouwd ter verdediging van het land en later is het fort gebruikt als gevangenis. Tegenwoordig kun je een tour boeken naar het fort, waardoor je het fort van dichterbij kunt bekijken. Hou er wel rekening mee dat je enkel om het fort heen kunt varen en het fort zelf niet kunt bezichtigen.

Een ander leuk uitstapje tijdens je vakantie in Saint-Just-Luzac is de dierentuin van La Palmyre. Hier kunnen de kids ontelbaar veel dieren spotten uit de verschillende werelddelen. Ook worden er verschillende voorstellingen georganiseerd die je kunt bijwonen.

Een vakantie in Saint-Just-Luzac zit dus vol mogelijkheden. Heb je al een kijkje genomen in ons aanbod voor een geschikt verblijf?

Wat zeggen bezoekers over

St. Just-Luzac (bij Marennes)

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.