Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Frankrijk/Normandië/Port en Bessin (Calvados)

Vakantie in Port-en-Bessin (Calvados)

Port-en-Bessin is een rustig vissersdorp gelegen aan de kust van Normandië. Het is vooral bekend vanwege de invasiestranden en de monumenten rondom D-day, maar in de omgeving zijn ook schilderachtige havenplaatsjes en mooie stranden.

Populair
Frankrijk
Normandië
Port en Bessin (Calvados)
Verwijder filters
Over een vakantie in Port-en-Bessin

Vier vakantie in Port-en-Bessin aan de kust van Normandië en ontdek de beroemde landingsstranden van D-day. Dit authentieke Franse vissersdorpje heeft niet alleen een indrukwekkend verleden, maar biedt ook een natuurrijke omgeving met uitgestrekte stranden en ruwe rotsen. Wil je weten wat je op vakantie in Port-en-Bessin kunt ondernemen? Lees dan even mee.

Port-en-Bessin is een rustig vissersdorp dat vooral wordt bezocht door rustzoekers en vakantiegangers die geïnteresseerd zijn in de historie van deze omgeving. Het dorpje heeft een gemoedelijk centrum met leuke winkels en sfeervolle terrasjes. In de haven van Port-en-Bessin vind je het meest bruisende deel van het centrum met een gezellige wandelkade, restaurants en bars. In het hoogseizoen kun je een leuke souvenir scoren op de avondmarkt of genieten van een spectaculaire vuurwerkshow.

Veel vakantiegangers kiezen voor een vakantie naar Port-en-Bessin vanwege de interessante oorlogsgeschiedenis. Er zijn dan ook tal van monumenten te ontdekken in de omgeving. Een van die monumenten is de Amerikaanse begraafplaats waar je even stilstaat bij de gebeurtenissen uit het verleden. Bezoek ook de bekende stranden Omaha Beach en Gold Beach waar je de oude bunkers kunt bekijken. Wil je meer weten over de verhalen achter deze bunkers? Bezoek dan het Omaha Beach Herdenkingsmuseum.

Een leuke plaats om te bezoeken tijdens je vakantie in Port-en-Bessin is het middeleeuwse stadje Bayeux. Wandel door het historische centrum en bezichtig de gotische kathedraal met als pronkstuk het wereldberoemde tapijt van Bayeux. Dit wandtapijt vol met prachtige afbeeldingen stamt uit 1068 en is volledig geweven van wol en linnen.

Als je van kunst houdt dan moet je zeker naar Honfleur gaan. Dit havenstadje is al jaren een inspiratiebron voor kunstschilders. De kleine straatjes, prachtige bloemen en schilderachtige haven vormen een mooi decor. In de kleine straatjes liggen tal van kunstgalerieën waar je bijzondere schilderijen kunt bewonderen. Maak ook een tussenstop bij de pittoreske haven en geniet op het terras van het uitzicht op de kleurrijke vissersbootjes.

Dankzij haar rijke geschiedenis en prachtige omgeving is Port-en Bessin een geliefde vakantiebestemming. Daarom bieden wij een gevarieerd aanbod aan accommodaties aan. Zo kun je voor je vakantie in Port-en-Bessin kiezen uit sfeervolle campings, hotels en appartementen.

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Normandië? En wil je tijdens je vakantie genieten van lange zandstranden en pittoreske dorpjes? Kies dan voor een vakantie naar Port-en-Bessin en reis af naar Noord-Frankrijk.