/Frankrijk/Normandië

Vakantie in Normandië

Vakantie Normandie

In het westen van Frankrijk ligt Normandië, een streek met een rijk verleden die al jarenlang geliefd is onder toeristen.

Frankrijk
Normandië
Eigen vervoer
Verwijder filters

984 accommodaties

Normandië is een streek in het noordwesten van Frankrijk. De streek staat bekend om zijn drie C’s: Cider, Calvados en Camembert. Alle drie zeker aanraders om te proeven. En wat dacht je van de prachtige groene valleien, het strand van D-Day en de luxe badplaatsen? Ontdek de schoonheid van Normandië tijdens een onvergetelijke vakantie in deze regio.

Populaire plaatsen en bezienswaardigheden in Normandië

Een vakantie in Normandië, Frankrijk

Zeg je Frankrijk, dan zeg je heerlijk eten en lekkere wijn. Zo ook op vakantie in Normandië. Maar dat is zeker niet het enige wat deze regio tot een ideale vakantieplek maakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de indrukwekkende invasiestranden? Die vertellen je het verhaal van een zwarte bladzijde uit de Tweede Wereldoorlog. Zo vind je op de stranden van Calvados het decor voor de Slag om Normandië. De zichtbare sporen uit het verleden zijn tot de dag van vandaag nog te bewonderen aan de kust. Ook vind je hier prachtige natuur die zich over vele hectares uitstrekt. Je kunt uren wandelen door de bossen en langs landerijen om te genieten van de mooiste Franse landschappen. Of misschien wil je wel helemaal tot rust komen? Dit kan op de vele stranden die je langs de kust vindt. Een vakantie in Normandië heeft het allemaal.

Normandië wordt, ondanks zijn vele mogelijkheden, nog niet door iedereen gezien als een vakantieplek. De laatste jaren is deze regio steeds meer in trek. Maar velen hebben de schoonheid van Normandië op vakantie nog niet ontdekt. Dit maakt dat deze vakantieplaats nog niet is overspoeld door toeristen, maar juist de gezellige drukte kan waarborgen. De historische steden zijn ideaal om je te wanen in Franse sferen. En voor rust en reinheid zijn de uitgestrekte landschappen en adembenemende stranden een perfecte uitvalsbasis.

Populaire plaatsen in de regio

Kleine schilderachtige straatjes en de mystieke dokken van de haven. Honfleur is een beeldige stad met als een van de hoogtepunten de brug van Normandië die jou over de Seine naar de haven leidt. Ook Eure is een bezoek waard. Deze plaats staat bekend om zijn flora en fauna. Je vindt hier de enige zandduinen van de streek en dat maakt dit tot een bijzondere plaats.

Staat een bezoek aan het bekende Mont Saint Michel nog op jouw bucketlist? Dan heb je geluk, want dit Franse hoogtepunt ligt in Normandië. Hier kan het verschil tussen eb en vloed oplopen tot wel 14 meter. Wanneer bij eb het water wegzakt, worden er tal van wegen naar de poorten van dit eiland blootgelegd. Werkelijk een prachtig gezicht.

Ook het binnenland van deze regio is iets om zeker de tijd voor te nemen tijdens jouw vakantie. Prachtige landschappen, sfeervolle huisjes en oude boerderijen wisselen elkaar af in deze bijzondere regio in Noord-Frankrijk.

Weer en klimaat

Een vakantie in Normandië is in alle seizoenen een aangename ervaring. De streek aan de kust van Frankrijk heeft een zeeklimaat met warme zomers en getemperde winters. De maanden mei en juni hebben een gemiddelde dagtemperatuur van 18,5 graden. In juli en augustus is dit 22,5 graden. Op zonnige zomerdagen kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot 30 graden.

Zie jij jezelf al rondlopen door het prachtige Normandië? Let’s go!

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.