/Frankrijk/Normandië/Houlgate (Calvados)

Vakantie Houlgate (Calvados)

Tijdens een vakantie in Houlgate wissel je dagjes op het strand af met actieve en historische to do’s in de omgeving. Het centrum van Houlgate staat vol met oude Belle Epoque villa’s die nog goed bewaard zijn gebleven.

Frankrijk
Normandië
Houlgate (Calvados)
Eigen vervoer
Verwijder filters

13 accommodaties

Over Houlgate (Calvados)

Een vakantie in Houlgate betekent een vakantie aan de Franse kust van Normandië. Hier wissel je dagjes op het strand af met actieve en historische to do’s in de omgeving. Het centrum van Houlgate staat vol met oude Belle Epoque villa’s die nog goed bewaard zijn gebleven en zeer de moeite waard zijn om te bekijken. Wil je meer weten over een vakantie in Houlgate? Wij nemen je graag mee naar deze bestemming.

Een vakantie in Houlgate

Het centrum van Houlgate is klein maar fijn. Het lijkt bij binnenkomst bijna of je een filmscène instapt. Dankzij de oude villa’s en gekleurde vakwerkhuizen zijn de straten hier charmant en fotogeniek. ‘s Avonds kun je goed dineren in een van de restaurants.

Een must do tijdens je vakantie in Houlgate is het proeven van cider. Het departement Calvados waarin Houlgate ligt staat namelijk bekend om zijn ciderproductie. De cider wordt gemaakt van appels uit boomgaarden in de omgeving van Houlgate. Tip: bezoek een lokale boer en leer alles over het maakproces van dit zoete drankje.

To do’s in de omgeving

Houlgate vormt een ideale uitvalsbasis om de invasiestranden van Normandië te verkennen. Deze stranden nemen je mee terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag spot je hier nog steeds overblijfselen uit deze tijd en kun je een bezoek brengen aan bijzondere bezienswaardigheden zoals de Amerikaanse begraafplaats bij Omaha Beach.

De invasiestranden zijn niet de enige must see in de buurt van Houlgate. Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan Étretat een aanrader. Hier wordt het strand omgeven door een imposante rotspartij van kalksteen. De rotspartij is bedekt met een laag groen wat een bijzonder gezicht geeft. In Étretat wandel je verder door het historische centrum waar je onder andere een bezoekje kunt brengen aan de Notre-Dame de la Garde kapel. In dit bouwwerk komen gotische en Romaanse bouwstijlen samen.

Overnachten in Houlgate

Ben je klaar voor een ontdekkingstocht door Normandië? Verblijf in Houlgate op een camping en ontdek binnen no time alle hoogtepunten tijdens je vakantie. Een verblijf op de camping is vooral populair onder gezinnen met kinderen. Je kunt er ook voor kiezen om te verblijven in een hotel of appartement voor iets meer luxe. Er zijn in ieder geval voldoende accommodaties beschikbaar in de buurt van Houlgate.

Ben je net zo enthousiast over een vakantie in Houlgate als wij? Wacht dan niet langer en boek je vakantie naar deze plaats in Normandië.

Wat zeggen bezoekers over

Houlgate (Calvados)

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.