/Frankrijk/Languedoc - Roussillon

Vakantie in Vendres-Plage

Aan de Middellandse Zee lig je heerlijk te zonnen op het strand van Vendres-Plage. De dag ervoor heb je een flinke fietstocht gemaakt langs het Canal du Midi en verderop in je vakantie ga je op ontdekkingstocht naar steden als Narbonne en Montpellier.

Populair
Frankrijk
Languedoc - Roussillon
Over een vakantie in Vendres-Plage

Vendres-Plage is een kleine badplaats aan de Middellandse Zee in de Franse regio Languedoc-Roussillon. Deze bestemming heeft alles in huis voor een heerlijke strandvakantie. De kinderen vermaken zich met het bouwen van zandkastelen of gaan op pad met een waterfiets. Tijdens een vakantie in Vendres-Plage ben je ook dichtbij de natuur en leuke uitstapjes in de omgeving. Wat je hier allemaal kunt zien en doen? Dat lees je hieronder.

Natuurpark Narbonnaise

Natuurpark Narbonnaise is een van de grootste natuurparken aan de Franse kust. Het gebied is zeer gevarieerd en bestaat uit lagunes, duinen, dennenbossen, voormalige zoutmeren en stranden. Tijdens een wandeling door dit park zul je veel vogelspotters met grote camera’s en verrekijkers zien, want er komen hier veel vogelsoorten voor. Maar ook als je geen vogelfanaat bent is het een aanrader om een bezoekje te brengen aan dit nationale park tijdens je vakantie in Vendres-Plage.

Historisch Narbonne en Carcassonne

Aan de rand van het natuurpark ligt het plaatsje Narbonne, een van de oudste steden van Frankrijk. Deze stad wordt in tweeën gesplitst door het Canal de la Robine. Wandel langs het kanaal en bewonder de verschillende bezienswaardigheden van het oude stadscentrum.

Nog veel indrukwekkender is de stad Carcassonne. Deze stad is een ommuurde vesting die zo uit de Middeleeuwen lijkt te komen. Wandel over de stadsmuren, bezoek het kasteel en vergeet ook de basiliek niet. Een vakantie in Vendres-Plage is eenvoudig te combineren met een bezoek aan deze steden.

Canal du Midi

Het Canal du Midi is een 240 kilometer lang kanaal dat de verbinding legt tussen de Atlantische kust en de Middellandse Zee. Vroeger was dit kanaal een belangrijke handelsroute, maar tegenwoordig wordt het vooral voor de pleziervaart gebruikt. Over het voormalige jaagpad loopt nu een fietsroute. Op veel plekken kun je fietsen huren om te starten aan je tocht langs het water. Ook kun je op veel plekken een boot huren om over het kanaal te varen. Hoe je dit kanaal ook bezoekt, een glimp hiervan opvangen is een must tijdens je vakantie in Vendres-Plage.

Al enthousiast geworden over een vakantie in Vendres-Plage? Je vakantie kan hier volledig in het teken staan van zon, zee en strand, maar als je meer van de omgeving wilt zien zijn er ook talloze mogelijkheden. Boek een camping, vakantiepark of appartement en verken vanuit daar deze Franse regio.

Met wie wil jij afreizen naar de Languedoc-Roussillon voor een vakantie aan de Middellandse Zee?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.